Έβαλαν… τα γυαλιά σε δύο υπουργεία και έφτιαξαν σωστές μάσκες για τους μαθητές

Την ώρα που συνεχίζεται το αλαλούμ με τις λάθος διαστάσεις στις μάσκες που προορίζονται για τα σχολεία, δώδεκα γυναίκες από την Ορεστιάδα έραψαν 11.000 μάσκες, για να μοιραστούν στους μαθητές, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA μίλησε η κα Φανή Μπαχαρίδου, μοδίστρα από την Ορεστιάδα που φτιάχνει μάσκες, οι οποίες μοιράστηκαν δωρεάν.
“Ήταν 12 οι μοδίστρες που έραβαν από πέντε χωριά, αλλά στο σύνολο 30 άτομα βοηθούσαν. Εν μέσω πανδημίας δεν μπορούσαμε να βρούμε υλικά. Άνοιξαν σεντούκια και ντουλάπες ο κόσμος, και μας χάρισαν σεντόνια και υφάσματα για να καταφέρουμε να φτιάξουμε μάσκες”, είπε η κ. Μπαχαρίδου.
“Φτιάξαμε και 2000 μάσκες για παιδιά. Τα λάθη είναι για να διορθώνονται. Οι κυρίες που συνεργαστήκαμε ήταν μοδίστρες. Πήραμε παιδάκια και μετρήσαμε διαστάσεις και φτιάξαμε τις μάσκες”, πρόσθεσε η ίδια.Πλέον, αφού δεν βγαίνει άκρη με τις διαστάσεις, η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας στέλνει στο υπουργείο Εσωτερικών δείγματα μασκών. Ωστόσο, το δείγμα δεν έχει φτάσει ακόμα, με αποτέλεσμα το θέμα να μην έχει ακόμη λυθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.