«Φέρε κάτι να τον δέσουμε»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ληστές στοχοποίησαν επιχειρηματία

Για δεύτερη φορά έπεσε θύμα του ίδιου ληστή επιχειρηματίας στον Γέρακα.

Ο 67χρονος που διατηρεί κατάστημα στην περιοχή είχε δεχτεί επίθεση στο χώρο εργασίας του πέρυσι, όταν κακοποιοί τον έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες και τον λήστεψαν υπό την απειλή συσκευής ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Το πρωί της Τετάρτης ο ίδιος κακοποιός, μαζί με συνεργό του, του έστησε ενέδρα στις 7.15 το πρωί, καθώς έφευγε από το σπίτι του για τη δουλειά του.

Όπως αναφέρει η σχετική αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., «δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του τη στιγμή που άνοιξε την πόρτα για να αναχωρήσει για το κατάστημά του και με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας του απέσπασαν 6.500 ευρώ μετρητά, τρία ρολόγια εκ των οποίων το ένα χρυσό, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού και έναν σταυρό. Οι δράστες έφεραν αθλητική περιβολή, φορούσαν σκούφους και μάσκες προσώπου, ο ένας εξ αυτών μιλούσε ελληνικά, ήταν αδύνατοι και είχαν ύψος 1,80 και 1,85 περίπου αντίστοιχα. Πριν την αποχώρησή τους έδεσαν τα χέρια του παθόντα με καλώδιο που παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ.».

Ο ένας ληστής είπε στον άλλον: «Φέρε κάτι να τον δέσουμε». Τότε, ο ένας από τους δύο ξήλωσε ένα ηλεκτρικό υπόστρωμα που υπήρχε στο σπίτι και απέσπασε ένα καλώδιο με το οποίο έδεσε τον επιχειρηματία.

Όση ώρα οι δύο ληστές βασάνιζαν τον επιχειρηματία, κρατούσαν όμηρο τον γείτονά του που μένει στον επάνω όροφο της πολυκατοικίας, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα καλέσει κανείς την Αστυνομία. Ο 45χρονος γείτονας οδηγήθηκε με τη βία στο σπίτι του επιχειρηματία και κρατούνταν ακίνητος με την απειλή όπλου.

Το μαρτύριο τελείωσε όταν οι δράστες έφυγαν και ο 67χρονος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία. Άντρες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβησαν χθες Πέμπτη στο σπίτι του επιχειρηματία και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.