Γ. Βρούτσης: Χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στην αγορά εργασίας

Για δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας που επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης καθώς όπως επισημαίνει η ψαλίδα μεταξύ της πλήρους απασχόλησης και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης εξακολουθεί να διευρύνεται ανησυχητικά.

Όπως αναφέρει αυξάνονται οι «φτωχοί εργαζόμενοι» και «μεγαλώνει» περαιτέρω η γενιά των εργαζόμενων των 360 ευρώ.

Κατά τον κ. Βρούτση, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, το Σεπτέμβριο του 2017, εκτινάχθηκαν στο 60,33%, με την πλήρη απασχόληση να συρρικνώνεται μόλις στο 39,67%. Πρόκειται για μια εξαιρετικά αρνητική επίδοση, που επηρεάζει τόσο το σύνολο της αγοράς εργασίας, όσο και τη διαμόρφωσή της.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει ο βουλευτής, το εννιάμηνο του 2017 παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση όλων των ετών, καθώς οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης “σκαρφάλωσαν” στο 53,50%, όταν στο αντίστοιχο εννιάμηνο του 2013 οι ευέλικτες μορφές ήταν μόνο 43,48%

«Το ισοζύγιο του Σεπτεμβρίου εμφανίζεται θετικό (+17.128), αλλά αυτό οφείλεται κατεξοχήν στη δυναμική επέκταση της τουριστικής περιόδου – και το μήνα Σεπτέμβριο – ενώ παρατηρείται εναλλαγή θέσεων πλήρους απασχόλησης με θέσεις μερικής απασχόλησης. Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας αφενός καθυστερεί και αφετέρου συντελείται με λάθος τρόπο. Δηλαδή, μέσα από την μείωση των μισθών και την αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης» αναφέρει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.