Γερμανική βοήθεια 1 εκατ. ευρώ για τη φροντίδα των προσφυγόπουλων στην Ελλάδα

Με ένα εκατομμύριο ευρώ στηρίζει η Γερμανία το έργο της UNICEF στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, θα δοθεί έμφαση στη δομή «child friendly spaces» σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων.

Τη λειτουργία των χώρων αυτών έχει αναλάβει η ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση METAδραση. Στους χώρους αυτούς προσφέρεται ένα ασφαλές μέρος για τα παιδιά, ώστε να παίζουν και να απασχολούνται δημιουργικά.
Επιπρόσθετα, οι ειδικά εκπαιδευμένοι συνεργάτες της ΜΚΟ μπορούν στο πλαίσιο αυτό να αναγνωρίσουν τις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις παιδιών και να τις παραπέμψουν σε εξειδικευμένο προσωπικό για περαιτέρω παροχή βοήθειας.

Στη φωτογραφία ο κ. Πλαίτνερ με τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, κα Μαρία Σταυροπούλου και τον κ. Laurent Chapuis, συντονιστή της Ανταπόκρισης της UNICEF για το Προσφυγικό & Μεταναστευτικό στην Ελλάδα.
Από την έναρξη του προγράμματος έχουν επωφεληθεί από την δομή αυτή πάνω από 1000 παιδιά.

Ο Γερμανός πρέσβης Γενς Πλαίτνερ, επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για παιδιά στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Ασύλου. Μετά τις συνομιλίες του με τους υπεύθυνους του προγράμματος και τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, κα Μαρία Σταυροπούλου.

«Ο αριθμός των αφιχθέντων προσφύγων στην Ελλάδα είναι ως γνωστόν μεγάλος και οι ανάγκες τους ακόμη μεγαλύτερες. Κυρίως όμως τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα και χρήζουν προστασίας», ανέφερε και τόνισε ότι «η ανθρωπιά επιτάσσει να στηρίζουμε ειδικά τους πιο αδύναμους των αδυνάμων».
ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Σύμφωνα με τον κ. Πλάιτνερ, «η αφοσίωση των συνεργατών της METAδραση και των πολλών εθελοντών είναι πολύ εντυπωσιακή και αξίζει τη στήριξή μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.