Γεροτζιάφας για μετάλλαξη Όμικρον: Λάθος το μήνυμα εφησυχασμού για ήπια νόσηση

Την ανησυχία του για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον εξέφρασε ο καθηγητής Αιματολογίας της ιατρικής Σχολής της Σορβόννης Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (29/12). Σημείωσε δε ότι είναι λάθος το μήνυμα εφησυχασμού ότι το νέο στέλεχος του κορονοϊού προκαλεί ήπια νόσηση.

Ο καθηγητής Αιματολογίας τόνισε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα έχει κυριαρχήσει πλήρως μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στην Ελλάδα. Παρατήρησε επίσης πως ήταν λάθος η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και το πρόβλημα στην Ελλάδα είχε υποτιμηθεί.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας υπογράμμισε ότι είναι λάθος το μήνυμα του εφησυχασμού που δίνεται στην Ελλάδα, ότι η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ήπια νόσηση και πρόσθεσε πως σε καμία περίπτωση το στέλεχος αυτό δεν προκαλεί ηπιότερη νόσηση από το αρχικό στέλεχος. Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία, όπου μέσα σε λίγες μέρες μετά την επικράτηση της Όμικρον η πίεση στις ΜΕΘ ανέβηκε από το 25% στο 59%.

Τέλος, ο καθηγητής επέμεινε ότι χρειάζεται μια ευρεία συναίνεση στην Ελλάδα κι ανάμεσα στα κόμματα γιατί η χώρα μας εισέρχεται σε μια μεγάλη υγειονομική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.