Γιαμαρέλλου: «Να εμβολιαστούμε αν θέλουμε να πλησιάσουμε προς το τέλος της πανδημίας»

Στην αναγκαιότητα των εμβολιασμών στάθηκε η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου λέγοντας ότι αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να απαλλαγούμε από τον κορονοϊό, ενώ μίλησε και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Τα παιδιά χρειάζονται τα σχολεία ανοιχτά. Σε όλη την Ευρώπη, με εξαίρεση την Ολλανδία, όλα τα σχολεία είναι ανοιχτά», είπε αρχικά η κα Γιαμαρέλλου για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου.

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά για την εκπαίδευση, την ψυχολογία των παιδιών. Αυτή τη στιγμή γίνονται πολλά τεστ, τα παιδιά φορούν μάσκα και τη φορούν σωστά. Όμως θα ξαναδούμε τα μέτρα αν τυχόν υπάρξει πρόβλημα».

«Οι θάνατοι είναι σταθεροποιημένοι, όπως και οι διασωληνωμένοι παρότι τα κρούσματα αυξάνονται», σχολίασε.

Η Ελένη Γιαμαρέλλου μίλησε και για το ενδεχόμενο τέλος της πανδημίας. «Δανία και Νότια Αφρική ανακοίνωσαν χτες ότι τελειώνουμε. Δεν ξέρω πού τη βρήκαν τόση αισιοδοξία. Αυτή τη στιγμή όμως αυτό που μας απασχολεί είναι οι ανεμβολίαστοι. Σε αυτούς γίνονται οι μεταλλάξεις. Στη φάση που ο ιός πολλαπλασιάζεται στα κύτταρά τους γίνονται και οι μεταλλάξεις».

«Αν θέλουμε όντως να πλησιάσουμε προς το τέλος πρέπει να κάνουμε εμβόλιο και την τρίτη δόση. Επίσης, έρχονται φάρμακα», κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.