Η πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα

Άστατος αναμένεται ο καιρός το Πάσχα, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής να κάνουν λόγο για βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ενώ όσο πλησιάζουμε στις ημέρες εκείνες θα είναι όλο και πιο ξεκάθαρο τι θα ισχύει. Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις κάνουν λόγο για μπουνάτσες στο Αιγαίο μετά από την Μεγάλη Τετάρτη, χωρίς να είναι ακόμα ξεκάθαρο με τι καιρό θα γιορταστεί το Πάσχα στις Κυκλάδες, αφού οι πρώτες προβλέψεις για τη νύχτα της Ανάστασης κάνουν λόγο για μέτριους ως ισχυρούς νοτιάδες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι τα μελτέμια. Αν υπάρξουν κάποιες βροχές θα είναι αφορούν ανατολική και βόρεια Ελλάδα. Ήπιες οι καιρικές συνθήκες με τη θερμοκρασία στους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Όπως τονίζει, τη Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια κάποιες διαταραχές από τη κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν πιο ανατολικά. «Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και Δευτέρα του Πάσχα είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ιδιαίτερα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που ενδέχεται να έχουμε καταιγίδες και μπόρες».

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι: Ιόνιο, δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα, δυτική και κεντρική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη.

Σάκης Αρναούτογλου: Πώς θα ο καιρός κυλήσει Μεγάλη Εβδομάδα

Σε ανάρτησή του την τετάρτη, ο Σάκης Αρναούτογλου έγραψε ότι από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες «στις περισσοτερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας».

Όσο για τον καιρό το Πάσχα, τονίζει ότι «αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για την Κυριακή (5/5) ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει ο αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη».

Η ανάρτηση Αρναούτογλου

«Από την ερχόμενη Κυριακή αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασια τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ).

Αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει αυτός να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.