Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Κυπριανού

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άνδρο Κυπριανού.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο Αιγαίο και τη Συρία, αλλά κυρίως στην Κυπριακή ΑΟΖ, επισημαίνοντας την ανάγκη αξιοποίησης του πλαισίου ευρωπαικών κυρώσεων για να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία.

Παράλληλα, Τσίπρας και Κυπριανού συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι μόνη λύση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, με σκοπό την επανένωση της Κύπρου στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Τέλος, συνομίλησαν για τον περαιτέρω συντονισμό τους, προκειμένου να μεταφέρουν τις ανωτέρω θέσεις ιδιαίτερα στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.