«Ιανός»: Γέμισε αφρούς παραλία στην Ιθάκη -Τι είναι το φαινόμενο «cappuccino coast»

Η κακοκαιρία «Ιανός» εξακολουθεί να σφυροκοπά την Ιθάκη, η οποία δοκιμάστηκε έντονα κατά τη διάρκεια της νύχτας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Η κατάσταση στην Ιθάκη είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ο Μεσογειακός Κυκλώνας έπληξε το νησί πολύ άσχημα. Εως πριν από λίγη ώρα η επικοινωνία ήταν αδύνατη, ενώ όλο το νησί δεν έχει ρεύμα. Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ δίνουν μεγάλο αγώνα ώστε να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση», ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο που δημιούργησε η κακοκαιρία «Ιανός»
Εκτός από τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Ιανός», στην Ιθάκη δημιουργήθηκε και ένα εντυπωσιακό φαινόμενο. Οπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο από τις Φρίκες, παραθαλάσσια περιοχή που έχει και λιμάνι, η θάλασσα όχι μόνο έφτασε στη στεριά, αλλά την πλημμύρισε κιόλας με αφρούς.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εν λόγω φαινόμενο, που ονομάζεται «Cappuccino coast», δημιουργείται όταν θυελλώδεις άνεμοι προκαλούν τρικυμία στα νερά της θάλασσας και υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση οργανικής ύλης σε αποσύνθεση, σε συνδυασμό με τα κύματα που χτυπούν στα βράχια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.