Ιερώνυμος: Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής

«Σήμερα είμαι ευρωσκεπτικιστής» δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετακινήσει τις βάσεις της από εκεί που ξεκίνησε, έχοντας μετατραπεί από «Ευρώπη της αλληλεγγύης» σε «Ευρώπη της εκμεταλλεύσεως».
«Ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες που στηρίχθηκε η Ευρώπη, το ρωμαϊκό δίκαιο, η ιστορία και ο χριστιανισμός, αυτά όλα μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως», σημείωσε, κατά τη συνάντησή του με τον Βαυαρό υπουργό Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Συνοχής και Ταυτότητας, Μάρκους Ζέντερ, στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής, τη Δευτέρα.
Όπως συμπλήρωσε, «γι’ αυτό πιστεύω ότι ο άνεμος της Βαυαρίας, μέσα στην οποία έχω ζήσει αρκετό καιρό, χρειάζεται περισσότερο στην Ευρώπη από κάθε άλλη φορά».
Από την πλευρά του, ο κ. Ζέντερ σημείωσε ότι «πρέπει τις χριστιανικές αξίες να τις λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας και να τις διατηρήσουμε. Εμείς, στη Βαυαρία και στη Γερμανία δεχθήκαμε περισσότερους από ένα εκατ. πρόσφυγες και νομίζω ότι είναι σημαντικό να τους διδάσκουμε και να τους δείχνουμε ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται ο χριστιανισμός».
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν είναι μόνο η ανεκτικότητα που θα πρέπει να επιδεικνύουμε, όταν έχουμε διάλογο με τους μουσουλμάνους, αλλά να επιδεικνύουμε και τις δικές μας αξίες και ρίζες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.