«Καμπανάκι» Γιαννόπουλου για ρεκόρ ζέστης

Ο καιρός των επόμενων ημερών αναμένεται ιδιαίτερα ζεστός ενώ ο καύσωνας θα δείξει όλο και περισσότερο τα νύχια του. Μάλιστα, ρεκόρ ζέστης μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου προέβλεψε ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ειδικότερα, ο μετεωρολόγος είπε πως «τον 20ο αιώνα δεν υπήρξε κανένας καύσωνας στη χώρα πριν από τις 19 Ιουνίου. Τον 21ο αιώνα είχαμε αρκετούς καύσωνες μέσα στον Ιούνιο για παράδειγμα το 2007 το 2010 το 2016 το 2017 και το 2021, όλοι όμως αυτοί συνέβησαν μετά τις 15 Ιουνίου».

Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, εκτιμάται ότι οι καύσωνες στο άμεσο μέλλον θα είναι περισσότεροι και συχνότεροι, σπάζοντας το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Το 2010, το 2ο δεκαήμερο του Ιουνίου, η θερμοκρασία στο Άργος έφτασε τους 41,4 βαθμούς και το 2016 στη Θήβα και τη Σπάρτη τους 42,9 και 43,4 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

«Για το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνιου ήδη με τις θερμοκρασίες που είχαμε την περασμένη εβδομάδα ξεπεράστηκαν τα προηγούμενα ρεκόρ» επισήμανε ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνει ότι « βλέπουμε ότι τα φαινόμενα και είναι πιο έντονα και έχουν μια ευρύτητα στο χρόνο δηλαδή αρχίζουν πολύ νωρίς και τελειώνουν πολύ αργά και εναλλάσσονται ταχέως».

Πηγή:https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.