Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη στην οδό Εγνατίας κατέλαβαν το πρωί της Τετάρτης αντιεξουσιαστές, μετά την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη και τις δεκάδες συλλήψεις αντιεξουσιαστών.

Σε ανακοίνωσή τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι καταληψίες σημειώνουν ότι «ως άμεση απάντηση στα πογκρόμ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στους κατειλημμένους χώρους στέγης προσφύγων-μεταναστών, καταλάβαμε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Εγνατίας, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση απελευθέρωση των διωκόμενων συντρόφων μέχρι τις 12.00, καθώς και την άμεση ανάκληση της κατεδάφισης της κατάληψης του ορφανοτροφείου, μέσα στους χώρους του οποίου βρίσκεται τεράστιος εξοπλισμός ένδυσης, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Πάντως, η αστυνομία κάνει λόγο για συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας και σημειώνει ότι αφενός δεν απομακρύνθηκαν από τους συγκεντρωμένους οι εργαζόμενοι των γραφείων, αφετέρου δεν ζητήθηκε η συνδρομή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.