Καβάλα: Διαμαρτυρία για νέα διόδια την Τετάρτη με κλείσιμο της Εγνατίας

Σε συμβολικό κλείσιμο και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, θα προχωρήσουν το απόγευμα της Τετάρτης, για περίπου 20 λεπτά, τοπικοί φορείς της Καβάλας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση εγκατάστασης και δεύτερου σταθμού διοδίων εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην Καβάλα λειτουργεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ένας σταθμός διοδίων επί της Εγνατίας στο ύψος της Μουσθένης του δήμου Παγγαίου. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι δημοπρατήθηκε και η κατασκευή δεύτερου σταθμού διοδίων σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τον προηγούμενο, στο ύψος του Περιγιαλίου/Άσπρης Άμμου του δήμου Καβάλας.

Η απόφαση αυτή έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην κοινωνία της Καβάλας και σύσσωμοι οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για παραλογισμό, καθώς -όπως επισημαίνουν- είναι αδιανόητο να χωροθετηθούν δυο σταθμοί διοδίων σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές της Καβάλας υποστήριξαν ότι η εγκατάσταση ενός ακόμα σταθμού διοδίων αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχ- και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου επισήμανε πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.

Ωστόσο, οι τοπικοί φορείς της Καβάλας, με το ψήφισμα που εξέδωσαν, τόνισαν ότι η αυριανή κινητοποίηση είναι μια ήπια μορφή αντίδρασης και αν δεν υπάρξει αναστολή της απόφασης τότε οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν και θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.