Κεραμέως: Υπό εξέταση το άνοιγμα των Ολοήμερων δημοτικών σχολείων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία, άφησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, όχι όμως πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Η κ. Κεραμέως σε συνέντευξη της στο Mega έκανε γνωστά τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, με βάση τα οποία η προσέλευση των μαθητών του Δημοτικού στα σχολεία ανέρχεται στο 81%.

«Υπάρχει διαρκής ενσωμάτωση και καταγράφεται σχετική αύξηση σε σχέση με τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων που το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 80%», είπε.
Εξέφρασε την ικανοποίησή της για την «εξαιρετική τήρηση» των μέτρων προστασίας,την οποία απέδωσε στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και τόνισε ότι σε πρώτη φάση δόθηκε μεγάλη σημασία στην άρτια λειτουργία του πρωϊνού τμήματος των δημοτικών και στις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς -τόσο στον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα- για να μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου και να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους νωρίτερα από το σχολείο.

Η κ. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα Ολοήμερα, καθώς όταν ρωτήθηκε σχετικά, είπε:«Δεν έχω την απάντηση αυτή τη στιγμή, πάντως είναι κάτι που εξετάζουμε».

Τα σχολεία θα ανοίξουν λίγο νωρίτερα την ερχόμενη σχολική χρονιά, σε καμία περίπτωση όμως νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου, όπως διευκρίνισε. Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε ότι οι διαδικασίες εξελίσσονται κανονικά, ενώ αναφερόμενη στην διαδικασία διαμοιρασμού των συγγραμμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είπε ότι το υπουργείο φρόντισε -για λόγους ασφαλείας αλλά και επειδή τα βιβλιοπωλεία ήταν το προηγούμενο διάστημα κλειστά – η διανομή να γίνει κατ’ οίκον. Ήδη, ενημέρωσε, έχει διανεμηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους.

Η υπουργός Παιδείας σχολίασε και το θέμα που έθεσαν φοιτητές του ΑΠΘ, που ζητούν να περάσουν το εξάμηνο χωρίς εξετάσεις λόγω κορωνοϊού.

Αφού επισήμανε πως η εξ ΄αποστάσεως εκπαίδευση στα Πανεπιστήμια λειτούργησε εξαιρετικά, διευκρίνισε πως ο τρόπος διεξαγωγής των εξεταστικών είναι αρμοδιότητα του κάθε Ιδρύματος ξεχωριστά.

«Δεν κατανοώ το νόημα του συγκεκριμένου αιτήματος των φοιτητών, την στιγμή που το εξάμηνο έχει προχωρήσει τόσο καλά», σημείωσε.