Κόντρα Πολάκη – νοσηλευτών με φόντο το «πλέξιμο»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πόλεμο με τους νοσηλευτές άνοιξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όταν σε δημόσια τοποθέτησή του ανέφερε ότι σε κέντρα υγείας της περιφέρειες οι νοσηλεύτριες πάνε για δουλειά «με το πλεκτό τους».

«Έχουμε και κέντρα υγείας ανά την Ελλάδα, εκεί όπου η λογική κατανομή είναι 6-8 νοσηλεύτριες, έχουμε 15, 18, 23 ή 25 και πάνε με το πλεκτό», ανέφερε προ ημερών ο κ. Πολάκης στη διάρκεια εγκαινίων του τμήματος πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας χαρακτήρισε φαιδρές, απαράδεκτες και διχαστικές τις εν λόγω δηλώσεις και κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει άμεσα «τα όσα ξεστόμισε αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα φλέγοντα και άλυτα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Σ’ ένα κατεστραμμένο σύστημα υγείας , ο κ. Πολάκης έρχεται για άλλη μια φορά να πυροδοτήσει την οργή των χιλιάδων νοσηλευτών που χάρη στην αυτοθυσία και αυταπάρνησή τους -και όχι πλέκοντας- κρατούν ανοικτά τα νοσοκομεία ακόμα», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.