Κορωνοϊός: Στα ίδια επίπεδα με την Πέμπτη τα κρούσματα του 24ωρου

Φωτογραφία αρχείου

Πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι κοντά στα ίδια επίπεδα με την καταγραφή των χθεσινών (153) και εντείνει την ανησυχία των Αρχών για την ανοδική πορεία που παρουσιάζει η πανδημία στη χώρα μας.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και μετά τον Πόρο που επιβεβαιώθηκαν 24 κρούσματα κορονοϊού κι αναμένονται οι απαντήσεις από τα τεστ που υποβλήθηκαν άλλα 130 άτομα, έρχεται και η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά να «κλειδώσει» ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη, μετά τον Δεκαπενταύγουστο,όταν και θα επιστρέψουν οι Θεσσαλονικείς στην πόλη. Μέρα με τη μέρα, όπως αποκαλύπτουν τα μαθηματικά μοντέλα, τα κρούσματα αυξάνονται και έτσι είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε τοπικό lockdown στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.

Την ίδια στιγμή, στον Πόρο ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 153 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5123, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

Από αυτά τα 1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.