Κουτσούμπας για Eurogroup: Την κρίση θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι

Την άποψη ότι κοινός παρονομαστής όσων συζητούνται στο Eurogroup είναι πως την κρίση θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, εξέφρασε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε εάν οι δανειοδοτήσεις για τη στήριξη της καπιταλιστικής οικονομίας γίνουν μέσω ESM, μέσω ενός ευρω-ομολόγου ή κορωνο-ομόλογου όπως λένε κάποιοι και στη χώρα μας», ανέφερε για να προσθέσει πως τα νέα δάνεια θα κατευθυνθούν για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, για τη στήριξη του κεφαλαίου και ο «λογαριασμός» θα σταλεί πάλι στους λαούς.

Σε ότι αφορά στα μέτρα που προβλέπονται στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα, έκανε λόγο για «χτύπημα δικαιωμάτων και μισθών με αφορμή την πανδημία και για ένα ανεξάντλητο αντεργατικό μενού για χάρη της εργοδοσίας».

«Αυτή τη στιγμή με τα κυβερνητικά μέτρα δεκάδες επιχειρήσεις ξεφορτώνονται εργατικό προσωπικό με την αναστολή συμβάσεων. Η μόνη σωστή πρόταση για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον κορωνοϊό είναι η απαλλαγή από τις υποχρεώσεις των επόμενων μηνών για τους μισθωτούς», είπε και χαρακτήρισε ψίχουλα το επίδομα των 800 ευρώ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε ακόμη, επίταξη ξενοδοχείων, προκειμένου να μην συνωστίζεται τόσος μεγάλος αριθμός μεταναστών και προσφύγων και για την προστασία των ιδίων αλλά και για τον γενικότερο πληθυσμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.