Κυρ. Μητσοτάκης: Πρόσθετο κόστος από την καθυστέρηση

«Έφεραν τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση»

Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει πρόσθετο κόστος, ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. «Εδώ κι ένα χρόνο ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει την αξιολόγηση», πρόσθεσε.

«Συμφωνήθηκε επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο το οποίο δεν περιλαμβάνει καν χρηματοδότηση», ανέφερε, μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και υπογράμμισε ότι «η χώρα θα σέρνεται με τον Αλ. Τσίπρα», τον οποίο κατηγόρησε ότι δεσμεύει την Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Είπε επίσης ότι «δεν ζητούσαν οι δανειστές τα έξτρα μέτρα, είναι το κόστος της καθυστέρησης», ενώ επανέλαβε ότι η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο καθώς δεν πιστεύει στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να κερδίσει η Ελλάδα αξιοπιστία. Πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. έχει αξιοπιστία στις μεταρρυθμίσεις, πιστεύει στις αποκρατικοποιήσεις.

Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις επέκρινε τον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι θα υπάρξουν συνταξιούχοι που θα χάσουν και την 12η και την 11η σύνταξη γιατί υπάρχουν πολλές περικοπές, «αυτός που έταζε 13η σύνταξη έρχεται να κόψει και τη 12η και την 11η» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων τα αντίμετρα»

«Ο κ. Τσίπρας παρήγαγε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα γιατί δεν μπορεί σήμερα όχι το 2019 δεν μπορεί να επιστρέψει στην κοινωνία» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 20%, ενώ σημείωσε ότι τα αντίμετρα «είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων». Σημείωσε επίσης ότι με την πολιτική της κυβέρνησης, η ΔΕΗ θα καταρρεύσει

«Καθολικό όχι στα μέτρα και τα αντίμετρα»

Υπογράμμισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα, ούτε τα αντίμετρα. «Δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα, γιατί δεν υπάρχουν χωρίς τα μέτρα. Θα είναι σαν να αποδεχόμαστε τα μέτρα», εξήγησε. Συμπλήρωσε επίσης ότι για να εφαρμοστούν πλήρως τα αντίμετρα «θα πρέπει να πετύχουμε 5,5% πλεόνασμα. Θα είναι σαν να συνομολογούμε ένα εξωφρενικό πλεόνασμα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.