Λινού: Δύσκολο να μειωθούν τα κρούσματα πριν τα Χριστούγεννα – Τι πρέπει να γίνει

H κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι αν δεν υπάρξει αναχαίτιση της διασποράς τις επόμενες δύο εβδομάδες θα θέσει σε εφαρμογή ένα «plan Β» στο οποίο θα περιλαμβάνονται ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους όπως για παράδειγμα ο καθολικός αποκλεισμός τους από την εστίαση και ακόμα μεγαλύτεροι περιορισμοί για τις εκκλησίες.

Για το θέμα των μέτρων μίλησε στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού σημειώνοντας ότι, δεν είναι σίγουρη ότι τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι θα μειωθούν άμεσα. «Θα πρέπει να ληφθούν πριν τις γιορτές και μέτρα για τους εμβολιασμένους. Να επανέλθουν οι μάσκες, οι αποστάσεις, η μερική πληρότητα στους χώρους εστίασης και η τηλεργασία. Αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα και για τους εμβολιασμένους δεν θα ανακόψουμε το πανδημικό κύμα», είπε.

Όσον αφορά την 3η δόση η κα. Λινού τονίζει στο Newsbomb.gr ότι η διεθνής βιβλιογραφία για το θέμα αναφέρει ότι με την τρίτη δόση η ανοσία φτάνει στο 96%. Οπότε, σύμφωνα με την ίδια πλέον ελάχιστοι από όσους κάνουν και την αναμνηστική δόση θα νοσούν ενώ η θνητότητα πέφτει πολύ κάτω από το 1%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.