Λογαριασμός ρεύματος: Ξέσπασμα από ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου που είδε να φτάνει αυτή η χρέωση

Ο λογαριασμός ρεύματος δίνει στο ζαχαροπλαστείο τη χαριστική βολή. Ο ιδιοκτήτης ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο αφού όπως λέει δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά…

Ο λογαριασμός ρεύματος έκανε τα πράγματα απαγορευτικά όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας. Το ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται στη Μυτιλήνη ετοιμάζεται να κατεβάσει ρολά. Ο ιδιοκτήτης του βρίσκεται σε απόγνωση. Δείχνει την τελευταία χρέωση και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν μια μικρή επιχείρηση σαν τη δική του, να μπορέσει να τα φέρει βόλτα με τέτοιες χρεώσεις.

Δε μπορούσε να το πιστέψει ο Χάρης Μιχαηλίδης όταν είδε ότι ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος για τέσσερις καλοκαιρινούς μήνες κατανάλωσης στο ζαχαροπλαστείο του, στην Προκυμαία της Μυτιλήνης άγγιξε τις 50.000 ευρώ. Ποσό βέβαια που κάθε άλλο παρά μπορεί να καλυφθεί από μια μικρομεσαία επιχείρηση με τους τζίρους ενός περιφερειακού ζαχαροπλαστείου ακόμα και την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο λογαριασμός ρεύματος που κλήθηκε να πληρώσει για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου έφτασε τα 24.452 ευρώ κι αυτό μετά από την κρατική επιδότηση μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Κοινώς ο λογαριασμός του το δίμηνο έφτανε τις 35.000 ευρώ!

Μαζί όμως με τα 25.000 του τελευταίου διμήνου η επιχείρηση κλήθηκε να πληρώσει και άλλα 20.000 ευρώ υπόλοιπο από τον προηγούμενο ανάλογο λογαριασμό! Κοινώς 50.000 ευρώ είναι ο λογαριασμός ρεύματος που το ζαχαροπλαστείο κλήθηκε να πληρώσει για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε τέσσερις μήνες!

«Αυτά τα ποσά δεν αντιστοιχούν ούτε στους μικτούς τζίρους του μαγαζιού. Υποχρεωνόμαστε να κλείσουμε. Παλιότερα πληρώναμε το καλοκαίρι, 2.500 το πολύ 3.000 ευρώ για ρεύμα το μήνα. Ήταν ένα διαχειρίσιμο έξοδο. Τώρα απλά πρέπει να κλείσουμε. Με ότι αυτό θα σημαίνει για την πόλη και τη ζωή σε αυτήν» καταλήγει ο κ. Μιχαηλίδης στην ιστοσελίδα stonisi.gr…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.