«Μαϊμού» e-mails με… αποστολέα την ΕΛ.ΑΣ.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζεται το μπαράζ της μαζικής αποστολής μηνυμάτων στα e-mails χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου, με στόχο να εξαπατηθούν ανυποψίαστοι πολίτες και να μολυνθούν με κακόβουλο λογισμικό ή να υποκλαπούν τα απόρρητα προσωπικά στοιχεία τους.

Μάλιστα, στα παραπλανητικά e-mails που εμφανίζουν ως αποστολέα δήθεν την ίδια την ΕΛ.ΑΣ., με την υπογραφή του αρχηγού της, ή ακόμη και τη… EUROPOL, οι δράστες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον παραλήπτη «ενημερώνοντάς» τον ότι είναι τάχα… παιδόφιλος, επιδειξίας ή ότι διακινεί παιδική πορνογραφία!

Πρόσφατα, ανακοινώθηκε ότι ένα τέτοιο μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φέρει το ονοματεπώνυμό του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή λανθασμένη σύνταξη (Τσουβίλας, αξιωματικός, Έλληνας αστυνομικός, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας με το Ευρωπαϊκό Γραφείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο για την Ανάλυση Εικόνων Πορνογραφικών CNAIP κ.ά.). Με την πρώτη κιόλας ματιά είναι κραυγαλέα η σαχλή και αδόκιμη διατύπωση των υποτιθέμενων «αδικημάτων», που στηρίζεται στην αυτόματη και μηχανική μετάφραση των ελληνικών μέσω διαδικτύου και είναι προφανές ότι πρόκειται για μια απόπειρα εξαπάτησης.

Η επιστολή ενημερώνει αρχικά τον παραλήπτη ότι έχει κινηθεί νομική διαδικασία σε βάρος του έπειτα από έρευνα σε υπολογιστή για «παιδική πορνογραφία, παιδοφιλία, κυβερνοπορνογραφία και επιδειξιμανία»!

«… Κατοχή, προβολή, μετάδοση και διαβούλευση διαστροφικών ή παιδικών πορνογραφικών εικόνων και βίντεο μέσω διαδικτύου, κατά τη διάρκεια συνομιλιών με ανηλίκους κάτω των 16 ετών» αναφέρει με στόμφο το μήνυμα, ενώ η συνέχεια είναι ανάλογη. «Διαπιστώσαμε επίσης ότι τα ερωτικά μηνύματα, η επίδειξη και οι ακολουθίες αυνανισμού (!) εξασκήθηκαν μέσω της κάμερας και των συνεδριών άμεσης συνομιλίας. Το άσεμνο περιεχόμενο που διατίθεται σε ανηλίκους κάτω των 16 ετών συνιστά αδίκημα σεξουαλικής επίδειξης, παιδικής πορνογραφίας, παιδοφιλίας και κυβερνοπορνογραφίας, και τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο» γράφουν οι απατεώνες προσπαθώντας να γίνουν πιστευτοί.

Οι… υπογραφές

Στην επιστολή, η οποία υποτίθεται ότι φέρει και την υπογραφή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Σκούμα, υπάρχουν πλαστές σφραγίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα λογότυπα της ΕΛ.ΑΣ. και της EUROPOL. Σε αυτήν οι αποστολείς ζητούν από τον παραλήπτη να πατήσει πάνω σε έναν επισυναπτόμενο σύνδεσμο, ο οποίος οδηγεί κατευθείαν στο «δόκανο» που έχουν στήσει.

Το τελευταίο διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκδώσει πολλές προειδοποιητικές ανακοινώσεις για να ενημερώσει τους πολίτες για τέτοιου είδους επιστολές, οι οποίες, μάλιστα, σε μια προηγούμενη μαζική αποστολή ανέγραφαν ότι δήθεν είχαν αποσταλεί από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης και από τον επικεφαλής συστημάτων και ταυτοποίησης… κάποιας ομοσπονδιακής αστυνομίας!

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.