Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Επιχειρούν εναέρια μέσα – Νέο μήνυμα του 112 τη νύχτα

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της περιοχής Τσακαίοι Καρύστου στην Εύβοια λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή καθώς οι φλόγες – παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών -βρέθηκαν σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.
Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα την προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς που καίει ανεξέλεγκτα στα Μεσοχώρια. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, λίγο μετά τις 06:00 το πρωί ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναερία, ενώ γύρω στις 06:30 είχαν ήδη γίνει δυο ρίψεις νερού στην περιοχή των Τσακαιών όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σε λίγη ώρα αναμένονται στην περιοχή, άλλα τρία αεροσκάφη, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ τις επόμενες ώρες θα ενισχυθεί περαιτέρω και τα εναέρια μέσα, ώστε να επιχειρήσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Η εικόνα της φωτιάς σε σχέση με τη νύχτα είναι καλύτερη, ωστόσο στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, εντάσεως 5 με ριπές ακόμα και 7 μποφόρ κατά τόπους.

Δραματική νύχτα

Λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα εστάλη νέο μήνυμα από το 112 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών της ευρύτερης περιοχής. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους της περιοχής Τσακαιών να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και να μετακινηθούν στα Νέα Στύρα, ενώ λίγο πριν τις 3:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της περιοχής Λιμνιώνας έλαβαν επίσης μήνυμα από το 112. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους του χωριού Λιμνιώνα να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους και, μέσω των Τσακαίων, να κατευθυνθούν προς τα Νέα Στύρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.
Στην περιοχή υπάρχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει πολλοί εθελοντές και υδροφόρες, καθώς και μηχανήματα έργου. Επιπλέον, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ενισχύσεις από το στρατό, καθώς το σημείο είναι δύσβατο, δεν υπάρχουν δρόμοι, για να μπορέσουν να μπουν μέσα τα πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσουν τη φωτιά. Παρά το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 που ήχησε νωρίτερα, πολλοί κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προκειμένου να προστατεύσουν τα σπίτια τους από τις φωτιές.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και στόχος είναι τις επόμενες ώρες να φτάσουν τους 160 πυροσβέστες. Ενισχύσεις πηγαίνουν στην περιοχή από τη Λαμία, από την Πάτρα και από την Τρίπολη. Πεζοπόρα τμήματα σε δυσκολία σημεία, προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Από τις πρώτες πρωινές ώρες θα αρχίσουν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν σκληρή μάχη μέσα στη νύχτα για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τα σπίτια.
Οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν νοτιοδυτικά του χωριού Τσακαίοι, για το οποίο εκδόθηκε μήνυμα εκκένωσης μέσω του 112 έξω από τον οικισμό όπου λόγω και των ισχυρών ανέμων το μέτωπο έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική.

Οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν αδιάκοπα, ενισχυμένες από εθελοντές και κατοίκους, καθώς τα εναέρια μέσα έχουν πλέον αποσυρθεί.
Οι τοπικές Αρχές βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, παρακολουθώντας λεπτό προς λεπτό την πορεία του πύρινου μετώπου και συντονίζοντας ενέργειες προστασίας του πληθυσμού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.