Μαξίμου: Μπορεί και να υπάρξει «λευκός καπνός» στο Eurogroup

Έντονες διεργασίες στο θέμα της διαπραγμάτευσης παρατηρούνταν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι αργά τη νύχτα στο κυβερνητικό επιτελείο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από τη Θεσσαλονίκη, τηλεφωνικές συνομιλίες με ομολόγους του, αλλά και με επικεφαλής των θεσμών εν όψει του σημερινού Eurogroup.
Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την εκτίμηση ότι μπορεί και να υπάρξει «λευκός καπνός» στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Σημειώνουν ωστόσο ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται πως κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωνε χθες στο ίδιο πρακτορείο ότι «είμαστε πολύ μακριά από την εξεύρεση λύσης στο Eurogroup με δεδομένο ότι η Γερμανία δεν έχει κάνει κανένα βήμα προόδου».
Η ίδια πηγή άφηνε χθες να διαρρεύσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, σε περίπτωση αποτυχίας στο Eurogroup, την Παρασκευή το πρωί η Ελλάδα να καταθέσει γραπτό αίτημα για τη σύγκληση του Euro Summit (Σύνοδος των 19 χωρών της Ευρωζώνης) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 22ας Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.