Επικίνδυνο για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Ο Κυρ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το αφήγημά του περί εκλογών πνέει τα λοίσθια – η δεύτερη αξιολόγηση ολοκληρώνεται. Το να αναζητεί στηρίγματα σε… τρομοδέματα, “ανασφάλεια”, “παρακμιακές δυνάμεις”, κ.ά. αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα και όχι για την κυβέρνηση», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.
Συμπληρώνει επίσης ότι «προκαλεί κλαυσίγελο η ”κρυστάλλινη θέση” του κ. Μητσοτάκη για “διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα”».
«Προφανώς από τα ”πάντα” εξαιρεί τα χαμένα πόθεν έσχες του», καταλήγει το Μαξίμου.
Νωρίτερα, σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «κάθε φορά που βρίσκεται σε αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση εξαγγέλλει και μια εξεταστική επιτροπή». «Η θέση μας είναι κρυστάλλινη: Διαφάνεια για όλα, διαφάνεια παντού και για τα πάντα», πρόσθεσε.
Κατά τον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να γίνουν εκλογές γιατί «δεν αξίζει η Ελλάδα να μπει σε περιπέτεια και να τα χάσει όλα, επειδή κυβερνάται από παρακμιακές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με οποιοδήποτε κόστος για τους πολίτες».