Μαξίμου για Κυπριακό: Αν διαφανεί πιθανότητα λύσης τότε θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί

«Αν διαφανεί πιθανότητα λύσης στη διάρκεια των συνομιλιών, τότε θα αναλάβουν οι πρωθυπουργοί» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κορυφαία κυβερνητική πηγή για την κρίσιμη διάσκεψη για το Κυπριακό που αρχίζει σήμερα στη Γενεύη.
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στη διάσκεψη από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ σύμφωνα με το Μαξίμου, εάν διαφανεί λύση ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα προσέλθει στη Γενεύη. Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο χρονικής επιμήκυνσής της διάσκεψης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι σε περίπτωση που οι συνομιλίες για το Κυπριακό προχωρήσουν και μεταβούν στη Γενεύη οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Αγγλίας, τότε θα μεταβεί και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ στην Κωνσταντινούπολη, με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Τσελίκ καθιστά σαφές ότι στις συνομιλίες δεν θα παραβρεθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε συζητήσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.