«Με μετέφεραν με το ασθενοφόρο και μετά δεν θυμάμαι…»

Η συγκλονιστική ιστορία του Νίκου και της Ανθής: Η μοιραία βουτιά στο γλέντι του γάμου που τους άλλαξε για πάντα τη ζωή

Ο Νίκος Κοντός και η Ανθή Πάλλα μίλησαν στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα» και αναφέρθηκαν στο πώς είναι η ζωή τους μετά το ατύχημα που συνέβη την ημέρα του γάμου τους.

Ο Νίκος και η Ανθή, από τη Ρόδο, είχαν ετοιμάσει έναν υπέροχο γάμο, με συγγενείς, φίλους και αγαπημένα τους πρόσωπα. Η βραδιά κύλησε εξαιρετικά, μέχρι που λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της δεξίωσης ο Νίκος αποφάσισε να πηδήξει μέσα στην πισίνα. Ωστόσο, δεν υπολόγισε καλά το βάθος της, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον αυχένα του.

Έκτοτε καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο και στο πλευρό του βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα η σύζυγός του, Ανθή. Τη συγκλονιστική ιστορία του ζευγαριού, που μια μοιραία βουτιά στην πισίνα ανήμερα του γάμου τους άλλαξε τη ζωή τους, «φιλοξένησε» το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης η Ελεονώρα Μελέτη.

Γνωρίζονταν από το δημοτικό

Όπως αποκάλυψαν οι δυο τους, γνωρίζονταν από το δημοτικό και μάλιστα εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του από τότε. Εκείνος δεν είχε δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον, μέχρι που μια μέρα σε τυχαία συνάντησή τους μετά από καιρό άλλαξαν όλα. Από τότε αποφάσισαν να είναι μαζί και πέρασαν επτά χρόνια μέχρι ο Νίκος να της κάνει πρόταση γάμου, χωρίς εκείνη να το πάρει είδηση. Η πρόταση έγινε στη Μελβούρνη και σχεδόν έναν χρόνο μετά παντρεύτηκαν.

Η περιγραφή για τη στιγμή που έπεσε στην πισίνα

«Όταν είσαι σε μια χαρούμενη στιγμή, δεν σκέφτεσαι ότι θα γίνει κάτι κακό. Επειδή δεν έχω πάει πίσω στην πισίνα να τη δω, φαντάζομαι ότι δεν είχε το ύψος που έπρεπε. Έτρεξα κι εγώ, έπεσα με φόρα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι καθόταν η πεθερά μου στο παγκάκι και η Ανθή δίπλα. Έβγαλα πουκάμισο, κινητό κ.λπ. Κάνω τη βουτιά και μετά είχα τις αισθήσεις μου, αλλά δεν μπορούσα να γυρίσω. Ήμουν μέσα στο νερό, δεν είχα καταλάβει ότι χτύπησα, αλλά ένιωθα ένα μούδιασμα σε όλο μου το σώμα και δεν μπορούσα να γυρίσω. Πέφτει ο κολλητός μου και με βγάζει έξω. Μας έλεγαν κάποιοι φίλοι να μην πάμε στο νοσοκομείο, ότι δεν θα είναι κάτι. Δεν είχα καταλάβει ότι δεν είχα αίσθηση των άκρων. Με μετέφεραν με το ασθενοφόρο και μετά δεν θυμάμαι», περιέγραψε ο Νίκος Κοντός.

Έφτιαξαν και κανάλι στο YouTube

Στη συνέχεια, μίλησαν και για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να συνεχίσουν τη ζωή τους, αλλά και για το κανάλι που έφτιαξαν στο YouTube, όπου ανεβάζουν διάφορα βίντεο. «Θεώρησα ότι θα είναι και ένα είδος ψυχοθεραπείας», εξομολογήθηκε ο Νίκος, ενώ η Ανθή συμπλήρωσε πως «η επιτυχία είναι το ότι μας βρήκαν και άλλα ζευγάρια».

Επιπλέον, η Ανθή αναφέρθηκε στην ομάδα WAGS της οποίας είναι πρέσβειρα. Πρόκειται για μία ομάδα συζύγων και συντρόφων ατόμων με αναπηρία στον μυελό των οστών, που ξεκίνησε από τον Καναδά, και όπου ανταλλάσσονται χρήσιμες καθημερινές πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των συζύγων τους, πιο εύκολη.

Σε παλαιότερη συνέντευξή τους, τον περασμένο Νοέμβριο, μιλώντας στη «Ροδιακή», ο Νίκος είχε εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη. «Κάταγμα στην αυχενική σπονδυλική στήλη. Ο 5ος αυχενικός σπόνδυλος μετατοπίστηκε και συμπίεσε τον νωτιαίο μυελό. Ο νωτιαίος μυελός είναι αυτός που δίνει όλες τις εντολές. Την επομένη του ατυχήματος με χειρούργησε ο Δημήτρης Μακρής και τον ευχαριστώ πολύ. Μετά από περίπου έναν μήνα βγήκα από το νοσοκομείο της Ρόδου και ο πρώτος στόχος ήταν να σηκωθώ από το κρεβάτι».

Η πρώτη ημέρα που σηκώθηκε από το κρεβάτι

«Θέλαμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα εδώ στο σπίτι με τις οικογένειές μας, γιατί αυτό είχαμε ανάγκη ψυχολογικά. Είχαμε βάλει το κρεβάτι στη μέση εδώ στο σαλόνι για να βλέπω τη θάλασσα και είχαμε δημιουργήσει μια ομάδα από νοσηλευτές και γιατρούς που έρχονταν στο σπίτι. Τα Χριστούγεννα ήταν η πρώτη ημέρα που σηκώθηκα από το κρεβάτι κι έκατσα σε αμαξίδιο. Όλα τα πράγματα είναι στη ζωή, κι ό,τι τύχει πρέπει να το αντιμετωπίζεις. Ο καθένας κουβαλά τον δικό του σταυρό, δεν είναι ότι ο δικός μας είναι πιο βαρύς. Η ζωή στο αμαξίδιο είναι απλώς διαφορετική. Κάνεις τα πάντα, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ξαναμαθαίνεις τη ζωή», είχε φανερώσει.

Στην ίδια συνέντευξη, η Ανθή είχε τονίσει πως ήταν μεγάλο το σοκ και είχε εξηγήσει πώς το αντιμετώπισαν. «Αυτό που έγινε μας έδεσε πιο πολύ. Εγώ ποτέ δεν του χάιδεψα τα αυτιά. Και ποτέ δεν άκουσα κάποιον που μπορεί να μου έλεγε πώς να του φερθώ. Ήξερα. Δεν άλλαξε τίποτα στη συμπεριφορά μου. Είχαμε πολλές μικρές νίκες. Είχα πάρει ένα ημερολόγιο και έγραφα ό,τι καινούριο πετυχαίναμε. Εμείς οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε που ήμασταν και πριν. Αλλά δεν ήμασταν από την αρχή δυνατοί. Και θα γελάσεις, και θα κλάψεις, και θα χαρείς, και θα τσακωθείς. Όπως όλα τα ζευγάρια».

Ο δρόμος προς την αποκατάσταση

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», πήγαν σε κέντρο αποκατάστασης της Ελβετίας για τρεις μήνες και στη συνέχεια σε κέντρο της Αθήνας, ενώ πήγαν και σε έναν σύλλογο της Κομοτηνής. «Πας για να μάθεις να ζεις με αυτό που σου συμβαίνει. Να σε κάνουν ανεξάρτητο, με αυτά που ήδη έχεις. Να μπορείς να φας μόνος σου, να κινήσεις το αμαξίδιο σωστά, να κάθεσαι σε αυτό σωστά, να μεταφερθείς από το κρεβάτι στο αμαξίδιο, να οδηγήσεις ξανά», είχε σχολιάσει ο Νίκος.

Από την πλευρά της, η Ανθή είχε αναφέρει το εξής: «Στην Ελβετία κάποια στιγμή χωριστήκαμε λόγω κοροναϊού. Ο Νίκος στο κέντρο κι εγώ έξω -και αυτό λίγο μας έριξε. Στο κέντρο αποκατάστασης των Αθηνών μείναμε στο ίδιο δωμάτιο, ξαναβρήκαμε ο ένας τον άλλον. Αυτό όμως για το οποίο έχουμε να πούμε τα καλύτερα είναι ο σύλλογος «Περπατώ», στην Κομοτηνή, που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και μάλιστα δωρεάν. Μείναμε έναν μήνα και βοηθηθήκαμε πάρα πολύ και οι δύο. Ήταν το ιδανικό μέρος για να βρούμε τα πατήματά μας πριν να επιστρέψουμε σπίτι. Εκεί, με προτροπή του αργυρού παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Αλέξανδρου Ταξιλδάρη, έπεσε ο Νίκος πρώτη φορά και σε αγωνιστική πισίνα με προπονητές τους Γιώργο Τρίκα, Σίσσυ Βουζουκίδου και Χρήστο Πετσάνη».

«Υπάρχει άγνοια και δεν ξέραμε ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε»

Και έχουν αντιμετωπίσει και πολλά προβλήματα. «Υπάρχει άγνοια. Ούτε κι εμείς ξέραμε ποιον δρόμο να ακολουθήσουμε. Αν τώρα κάποιος άλλος έχει ένα παρόμοιο ατύχημα, είμαι ο πρώτος που θα πάει να του πει τι να κάνει. Κι εμείς δεν γνωρίζαμε, αλλά ήμαστε τυχεροί γιατί όπου κι αν πήγαμε αποδείχτηκε ότι έπρεπε να πάμε, και οι άνθρωποι που συναντήσαμε μάς έδιναν ο καθένας κάτι καλό», είχε φανερώσει ο Νίκος στην ίδια συνέντευξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.