«Με βίαζε για ενάμιση χρόνο»

Ο 78χρονος «ξανθός μάγος» που κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση, τη 16χρονη βαφτιστήρα του βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και περίπου 40 μέρες.

Αν και μεσουρανούσε τις δεκαετίες του ’70, ’80 και ΄90, η φήμη του «θάμπωσε» απότομα, καθώς συνελήφθη για κατ’ επανάληψη βιασμούς σε βάρος της 16χρονης βαφτιστήρας του. Η ανήλικη κατήγγειλε τον νονό της στην υποδιεύθυνση ανηλίκων Θεσσαλονίκης και υποστήριξε πως όλα γίνονταν από το καλοκαίρι του 2020 έως το 2021 στο κτήμα του στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, οι τακτικές της επισκέψεις γινόνταν πολύ συχνά σε χώρο που βρίσκονταν μόνοι τους ενώ τον κατηγόρησε πως για να μην αντιδρά, της έδινε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες.

Οι καταγγελίες αυτές οδήγησαν τον 78χρονο στην φυλακή, με τον ταχυδακτυλουργό να αρνείται τις κατηγορίες, χωρίς ωστόσο τα λεγόμενά του να πείσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που διέταξαν την προφυλάκισή του.

Δικηγόρος «ξανθού μάγου»: «Δεν υπάρχει βιασμός»
Η συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου, η οποία ανέλαβε την υπόθεση μετά την προφυλάκιση του κατηγορούμενου, μίλησε στο Newsbomb.gr τονίζοντας ότι σύντομα θα υποβάλουν σχετικό αίτημα για να αρθεί η προσωρινή του κράτηση, καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για να βρίσκεται στη φυλακή.

«Εκκρεμούν δύο ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, μία της ανήλικης και μία του κατηγορούμενου. Θέλω να δω την δικογραφία, να την εκτιμήσω και όταν το κρίνω θα υποβάλω σχετικό αίτημα, ώστε να αρθεί η προσωρινή κράτησή του. Ο εντολέας μου έχει περάσει τον μέσο όρο του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα, δεν είναι ύποπτος να τελέσει αδικήματα, έχει σταθερή κατοικία, λευκό ποινικό μητρώο. Δεν υπάρχει βιασμός», αναφέρει η κυρία Πακιρτζίδου.

«Η Δικαιοσύνη είναι μονόδρομος είτε αδικείται ένας άνθρωπος, είτε όχι. Θα δώσουμε στοιχεία και πιστεύουμε σε μία διαφορετική κρίση το επόμενο χρονικό διάστημα», συμπλήρωσε.

Επίσης σχολίασε το γεγονός ότι δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 78χρονου, αλλά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, για έξι μήνες. Η κυρία Πακιρτζίδου τόνισε ότι «θεωρώ πως είναι υπερβολή η διαπόμπευση του συγκεκριμένου, ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει θετικά και υπερασπιστικά, καθώς δε φοβόμαστε ότι θα υπάρξει κάτι άλλο, δηλαδή άλλη καταγγελία. Δεν έχει να φοβάται κάτι».

Τέλος, επεσήμανε πως «στις 40 μέρες περίπου που είναι προφυλακισμένος έχει επιδεινωθεί η υγεία του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.