Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Είναι ο μεγάλος νικητής

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο Στέφανος Κασσελάκης με ποσοστό 56,68% και 54461 ψήφους έναντι 43,31% και 43139 ψήφους της Έφης Αχτσιόγλου.

Μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες η συμμετοχή έφτασε τις 133.261 στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει συγκεντρώσει 56.461 ψήφους έναντι 43.139 που έχει συγκεντρώσει η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κ. Αχτσιόγλου είχε τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη και του έδωσε συγχαρητήρια για τη μεγάλη του νίκη προτού ανακοινωθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Η προσέλευση στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μαζική καθώς ψήφισαν πολλά παλαιά μέλη που δεν είχαν πάρει μέρος στην κάλπη της προηγούμενης Κυριακής. Υπήρξαν όμως και περιπτώσεις 500 περίπου μελών, τα οποία είχαν ψηφίσει την περασμένη Κυριακή και δεν βρήκαν το όνομά τους. Το θέμα αυτό διευθετήθηκε, καθώς, μπόρεσαν τελικά να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Υπήρχαν όμως κι άλλοι 500, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα, οι οποίοι δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι και δεν άσκησαν εκλογικό δικαίωμα.

Τα άκυρα ήταν 1,19% και τα λευκά 0,45%.



Συγχαρητήρια Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη
Λίγη ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Έφη Αχτσιόγλου είχε ήδη τηλεφωνήσει στον Στέφανο Κασσελάκη, για να του δώσει συγχαρητήρια. Επί της ουσίας, αναγνώρισε ως νικητή της εκλογικής μάχης τον κ. Κασσελάκη και παραδέχθηκε την ήττα της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.