Μεταφορικό Ισοδύναμο: Σύσκεψη στο ΥΕΝ για το σύστημα υποστήριξης

Ευρεία σύσκεψη εργασίας οργανώθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αντικείμενο την προσαρμογή των πληροφοριακών συστημάτων των ακτοπλοϊκών εταιρειών στις απαιτήσεις του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά, που αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά από τις αρχές Ιουλίου.

Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκε λεπτομερώς η «Διαδικασία Υποβολής Ηλεκτρονικού Αρχείου Εκδοθέντων Εισιτηρίων Επιβατών και Αποδείξεων Μεταφοράς Οχημάτων Συστημάτων Η.Σ.Κ.Θ.Ε.Ε.Α. – Μεταφορικού Ισοδύναμου» αλλά και ο συνολικός σχεδιασμός της πιλοτικής εφαρμογής.

Οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο μέτρο και συζήτησαν αναλυτικά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τις τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την εφαρμογή του μέτρου.

Ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη θετική ανταπόκρισή τους, τονίζοντας τη μεγάλη προσμονή που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των νησιών για την επιτυχή εφαρμογή ενός αιτήματος πολλών ετών που θα δημιουργήσει πολλαπλάσια οφέλη για όλους.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και πρόκειται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ως η πρώτη θεσμοθετημένη κι ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική που στοχεύει στην εξίσωση του κόστους μεταφοράς νησιωτών, προϊόντων και καυσίμων από και προς τα νησιά.

Τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, συγκάλεσε η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικοινωνιών/Κλάδος Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Λιμενικού Σώματος.

Συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) που έχει την ευθύνη κατασκευής και λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος, καθώς και αντιπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.