Μηταράκης: Δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο διαλόγου με τους νησιώτες

Ανοιχτό στον διάλογο με τις νησιωτικές κοινωνίες δηλώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (ΥΜΕΠΟ).

Σε δηλώσεις του σήμερα στον “Alpha”, o υπουργός, Νότης Μηταράκης, σημείωσε πως «εμείς θέλουμε να συζητάμε, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο κ. Μουτζούρης δεν θέλει να προσέλθει σε συνάντηση μαζί μας και οι δήμαρχοι δεν θέλουν να έρθουν σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου».

Ο υπουργός έκανε γνωστό πως θα στείλει επιστολή στον κ. Μουτζούρη και στους δημάρχους, ζητώντας τους να συσταθεί μια ομάδα εργασίας για το κλείσιμο των ανοιχτών δομών. «Γιατί για να συμβεί αυτό, θέλει προεργασία. Πρέπει να πούμε αλήθειες στους νησιώτες, δεν χωράνε λαϊκισμοί, ούτε μεγάλες ιδέες. Η αλήθεια είναι ότι τα κλειστά είναι απαραίτητα για τη θωράκιση» ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβληθεί από τις τοπικές αρχές προτάσεις για νέους χώρους ή για τον καθορισμό συνάντησης με τον Νότη Μηταράκη και πως «τα περιθώρια στενεύουν».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, έκανε λόγο για αλλαγή στάσης της κυβέρνησης συγκριτικά με τις πρόσφατες δηλώσεις Μηταράκη στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον κ. Μουτζούρη, «τη Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να “παγώσουν” τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος απο ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται ότι το μόνο που αναμένει είναι “υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές”. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως. Ας μην περιμένει αδίκως!» δήλωσε την Τρίτη ο περιφερειάρχης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.