Μητσοτάκης: Ψέματα και ανακρίβειες από τον κ. Τσίπρα στα εργασιακά

«Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να επινοεί σκιές, δεν μπορεί ωστόσο να κρύψει την πραγματικότητα ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας την ειδική συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «ψέματα και ανακρίβειες» στα εργασιακά, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρες ιδεολογικές διαφορές» της κυβέρνησης της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου όπου θα έχουν μερίδιο όλοι, δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν λύση στα προβλήματα ανισότητας» σημείωσε για να προσθέσει ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική για τη χώρα είναι η δημιουργία πολλών και καλών νέων θέσεων εργασίας.

Κατηγόρησε παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι «εξακολουθεί να κοροϊδεύει τους πολίτες» και διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση «θα κλείνει την πόρτα στους διορισμούς από το παράθυρο». «Να ποιος πρεσβεύει το παλιό και ποιος το νέο» είπε, συμπληρώνοντας ότι η κοινωνική ευημερία εξαρτάται από το αν δημιουργούνται καθημερινά πολλές και καλές θέσεις εργασίας. «Ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει την ανάσα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο, όχι πάντως με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ» πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις» και «δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους». «Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» συνέχισε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στους δείκτες που πιστοποιούν – όπως είπε – την θετική της πορεία. «Δανειζόμαστε για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο, ενώ για πρώτη φορά η χώρα εξέδωσε 15ετες ομόλογο» ανέφερε.

«Τα τελευταία δεδομένα αποκαλύπτουν ότι είναι ρεαλιστικός ο στόχος για ανάπτυξη 2,8%. Ήδη η Κομισιόν αναθεώρησε την εκτίμησή της στο 2,4%» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Έχουμε έρθει ως κυβέρνηση αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να βάλουμε ένα τέλος στην καθήλωση». Εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καλλιεργεί τον φόβο απέναντι σε κάθε αλλαγή και σχολίασε πως «μόνο η καθυστέρηση και η αδράνεια βλάπτουν».

Στόχος, όπως είπε, είναι «να ξεκολλήσουμε από την αναιμική ανάπτυξη που στηριζόταν στην υπερφορολόγηση». Αυτό, όπως εξήγησε, θα γίνει με ενίσχυση του εισοδήματος, μείωση των φόρων. «Μειώνουμε τη φορολόγηση της εργασίας, αρχίζοντας από τους χαμηλόμισθους. Μειώνουμε τις εισφορές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και θα συνεχίσουμε» διαβεβαίωσε.

Επισήμανε παράλληλα πως η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται ερήμην της αγοράς, δεν ευδοκιμεί χωρίς την πρόοδο της εργασίας. «Τα πεδία της επιχειρηματικότητας και της παραγωγής είναι αλληλένδετα. Όσες φορές το κράτος επιχείρησε να λάβει το ρόλο του επιχειρηματία, όπως στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, απέτυχε, με τους εργαζομένους να είναι οι μεγάλοι χαμένοι» είπε.

Έκανε επίσης λόγο για «θωράκιση των εργαζομένων και τόνωση της απασχόλησης, αλλά και προστασία της εργασίας με σύγχρονες πολιτικές». «Ο εργαζόμενος σήμερα ήδη ανακουφίζεται από τα βάρη φόρων και εισφορών. Διατηρήθηκαν όλα τα σταθερά επιδόματα, το αφορολόγητο έμεινε εκεί που ήταν, αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι που μειώνει φορολογικούς συντελεστές εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ σε ορισμένα είδη όπως τα διαγνωστικά φάρμακα» σημείωσε.

Έκκλησε τέλος την πρωτολογία του με σύσταση προς τον κ. Τσίπρα: «Θα σας συμβούλευα αν μπορείτε να ξεφύγετε επιτέλους από το παρελθόν σας, το οποίο οι πολίτες καταδίκασαν σε τρεις διαφορετικές αναμετρήσεις, διαφορετικά θα ψάχνετε για πολύ καιρό τους λόγους για τους οποίους οι πολίτες σας γύρισαν την πλάτη και θα χρειαστούν πολλές σελίδες αυτοκριτικής στο κείμενο που μαθαίνω ότι ετοιμάζετε» ανέφερε και κατέληξε: «Καλό κουράγιο κ. Τσίπρα για αυτό το Σαββατοκύριακο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.