Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Αν η Ελλάδα είχε 85% πληθωρισμό και εγώ θα ήθελα να αλλάζω την θεματολογία»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της θα εξακολουθήσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις έναντι της έξαρσης της ακρίβειας, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για την εφαρμογή του νέου μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού» μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετική την πρώτη ανταπόκριση αγοράς και καταναλωτών στο συγκεκριμένο μέτρο και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση δρομολογεί εδώ και αρκετούς μήνες δράσεις για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Αφού απαρίθμησε τις πλέον πρόσφατες εξ αυτών, όπως την χορήγηση επιδοτήσεων 7,5 δισ. ευρώ για τους λογαριασμούς του ρεύματος, το έκτακτο βοήθημα για του ευάλωτους ενόψει Χριστουγέννων και τις επικείμενες αυξήσεις στις συντάξεις, σημείωσε με νόημα:

«Υπάρχουν εύκολες κριτικές και ανέξοδες υποσχέσεις, αλλά πλέον οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού μπορεί να γίνει με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Σε ερώτηση για τις νέες τουρκικές προκλήσεις ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι δεν θα μπει σε ανταγωνισμό δηλώσεων με την Τουρκία και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν απαντούσα κάθε φορά σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν θα έκανα άλλη δουλειά».

Ενώ υπενθύμισε πως οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε δε, πως «αν και στην Ελλάδα είχαμε πληθωρισμό που έτρεχε πάνω από το 85% θα επεδίωκα και εγώ να αλλάζω τη συζήτηση».

Αναφορικά με τις εργασίες της Συνόδου για τη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του, ενώ επανέλαβε τη φιλοδοξία της Αθήνας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ο οποίος ενισχύεται και από τις υποδομές που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο ανάμεσα στην Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Επέμεινε πως η απεξάρτηση των κρατών της Δυτικής Βαλκανικής από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι κρίσιμη και επανέλαβε ότι όλα τα κράτη της περιοχής αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.