Μπουρλάς σε CNN: Θα έχουμε έως και 50 εκατ. δόσεις εμβολίου φέτος και 1,3 δισ. του χρόνου

Την αισιοδοξία του ότι η Pfizer μπορεί να εξασφαλίσει φέτος 50 εκατ. δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού και του χρόνου 1,3 δισ. δόσεις εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμοακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλάς σε συνέντευξή του στο CNN, o οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Biontech, είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%. 

«Πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για να έχουμε έως και 50 εκατομμύρια δόσεις φέτος παγκοσμίως και σε πολύ καλή κατάσταση να έχουμε 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις παγκοσμίως το επόμενο έτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Pfizer. 

Πρόσθεσε δε ότι είναι το μεγαλύτερο ιατρικό επίτευγμα που έχει συντελεστεί τα τελευταία εκατό χρόνια. «Είναι, εξαιρετικό ότι έρχεται σε μια στιγμή που ο κόσμος το χρειάζεται
περισσότερο. Αυτή τη στιγμή μόνο στις ΗΠΑ έχουμε 100.000 χιλιάδες θύματα COVID-19, 1.000 θανάτους κάθε μέρα. Δεν μπορώ να μετρήσω πόσα άτομα  χάνουν τις δουλειές τους κάθε μέρα. Άρα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την ανθρωπότητα». 

Πηγή: CNN

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.