Ν. Ξυδάκης: Απέναντι σε στυγνούς δανειστές να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

«Εάν ο εταίρος έχει γίνει στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης στον Realfm 97,8, εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα ήταν μια επιλογή η Ελλάδα να μη δεχθεί εκταμίευση της δόσης σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνολική συμφωνία και για τη ρύθμιση του χρέους (σενάριο που ανέδειξε η εφημερίδα Bild), απάντησε: «Δεν τον γνωρίζω αυτόν τον σχεδιασμό, ουδέποτε έχει αναφερθεί σε καμία δημόσια συζήτηση, ούτε στις ενημερώσεις που έχουμε. Αυτό σημαίνει μία ρήξη η οποία θα μπορούσε να συμβεί, αλλά κανείς δεν την έχει αναφέρει, κανείς δεν την βάζει στο τραπέζι».

Στην ερώτηση αν υπάρχει το σενάριο της ρήξης στο τραπέζι ως επιλογή, ο κ. Ξυδάκης απάντησε: «Αν έχεις κάνει όλα αυτά τα οποία σου ζητούν οι δανειστές, τα οποία είναι πολύ επώδυνα και πολύ δυσάρεστα και υφεσιογόνα εν τέλει για τον ελληνικό λαό και την οικονομία, από κει και πέρα εάν ο εταίρος έχει γίνει ένας στυγνός δανειστής, ο οποίος είναι και ψεύτης και δεν τηρεί αυτά τα οποία συμφωνεί και αλλάζει το πλαίσιο της συμφωνίας διαρκώς, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα».

«Δεν νομίζω ότι είναι ώρα να μιλήσουμε για ρήξη. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια κινήσεων και είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν νομίζω. Θα πρέπει να απαιτήσουμε τουλάχιστον, κι αυτό δεν είναι θέμα μόνο της κυβέρνησης είναι όλου του ελληνικού λαού, να σέβονται το πλαίσιο μίας συμφωνίας», συνέχισε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.