ΝΔ: Θέλει να κερδίσει τη νέα γενιά

«Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε στους Έλληνες νέους το πολιτικό σύστημα;». «Πώς θα βελτιωθεί το δημόσιο σχολείο;». «Χρειαζόμαστε και ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μη φεύγουν φοιτητές, νέοι επιστήμονες και συνάλλαγμα στο εξωτερικό». «Ποια πολιτική θα ήταν πιο αποτελεσματική προκειμένου να ανακοπεί η τάση φυγής νέων με υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης στο εξωτερικό, αλλά και για να γίνει η Ελλάδα ξανά ελκυστική για όσους έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια;».

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις της ΝΔ που καλούνται να απαντήσουν νέοι πολίτες – και όχι μόνο – στο 2ο ερωτηματολόγιο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο του 2ου προσυνεδρίου της. Άλλωστε και ο τίτλος που έχει επιλέξει η αξιωματική αντιπολίτευση για το 2ο προσυνέδριό της, που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου, φανερώνει ότι αφορά τη νεολαία: «Για τους νέους».

Ο στόχος της είναι προφανής. Επιδίωξη του επιτελείου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να προσεγγίσει τις νεαρές ηλικίες. Άλλωστε, η εκλογική της απήχηση στους νέους ψηφοφόρους – όπως εδειξαν και οι εκλογές του 2015 – δεν είναι μεγάλη. Μάλιστα και το 1ο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια είχε θεματολογία που κυρίως αφορούσε τη νέα γενιά. Ειδικοί, άνθρωποι της αγοράς, επιχειρηματίες, καθηγητές ανέλυσαν το πρόβλημα της ανεργίας και κατέθεσαν προτάσεις για το πώς μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται πάντως ότι και οι πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικοινωνιακό του επιτελείο έχουν την ίδια στόχευση. Ανάμεσα στα στελέχη που επιλέχθηκαν είναι αρκετά «φρέσκα» πρόσωπα. Μάλιστα, ήδη νεαρής ηλικίας στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνουν όλο και πιο συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη μάχη που δίνει εκεί η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ίδια ώρα δε, συνεχίζεται η παραγωγή νέων στελεχών από το Μητρώο Στελεχών της ΝΔ. Πρόκειται για μία διαδικασία που ξεκίνησε πέρυσι και αποτελεί προσωπικό στοίχημα του αρχηγού της ΝΔ στην προσπάθειά του για ανανέωση στο κόμμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.