Νέα στοιχεία για τη δολοφονία πατέρα δύο παιδιών σε μπαρ

Συγκλονισμένη η Χίος από τη δολοφονία του 40χρονου μέσα σε μπαρ του νησιού. Κατέρρευσε μετά το έγκλημα ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής του φονικού…

Η άγρια δολοφονία του 40χρονου σημειώθηκε τα ξημερώματα στο χωριό Λιθί της Χίου με δράστη 28χρονο φίλο του θύματος. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να προσεβλήθη από κάτι που το θύμα είπε ή έκανε στη σύντροφό του.

Ο 40χρονος, κάτοικος Λιθίου και πατέρας δύο παιδιών δέχτηκε από τον 28χρονο θανάσιμο χτύπημα στο στήθος με μαχαίρι, λάμας περίπου 20 εκατοστών, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ «τα όσα διαδραματίστηκαν πιθανότατα να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που διαθέτει το κατάστημα αλλά και να διαλευκανθούν από την κατάθεση του ενός και μοναδικού μάρτυρα, νεαρού ομογενή από την Αμερική, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε αυτό και μάλιστα λιποθύμησε όταν είδε την εξέλιξη του καυγά».

Η σορός του 40χρονου μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Επίσης πρόκειται να γίνει τοξικολογικός έλεγχος σε θύμα και δράστη. Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Το θύμα είχε πάει για ποτό στο συγκεκριμένο μπαρ και ενώ είχε πιει, σύμφωνα με τους μάρτυρες που ήταν μπροστά στο περιστατικό, άρχισε να παρενοχλεί την κοπέλα του δράστη την ώρα που σέρβιρε ποτά στους θαμώνες του μαγαζιού. Τότε ξεκίνησε μια λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο θύμα και τον δράστη με αποτέλεσμα να καταλήξει σε μια μεταξύ τους συμπλοκή, με τον 25χρονο να παίρνει κάποια στιγμή το μαχαίρι και να σκοτώνει τον 40χρονο Βαλάντη.

Στο μπαρ επικράτησε πανδαιμόνιο. Πολύ γρήγορα έφτασε ασθενοφόρο και περιπολικά της αστυνομίας. Ο 25χρονος συνελήφθη και από την πρώτη στιγμή ήταν συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς. Φέρεται να τους είπε πως έφτασε στη δολοφονία επειδή ο 40χρονος παρενοχλούσε την κοπέλα του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοκατοχή και πλέον αναμένεται να μεταφερθεί το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.