Νέες δηλώσεις Μπαλάσκα για τον αστυνομικό – ληστή: «Υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές»

Σε νέες δηλώσεις για τον αστυφύλακα που κατηγορείται για ληστείες στις οποίες μάλιστα χρησιμοποιούσε το υπηρεσιακό του όπλο προέβη ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας. Ενώ νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Όταν είσαι όμορφος και αστυνομικός θα περάσεις καλά στη φυλακή» λίγη ώρα αργότερα σε άλλη του συνέντευξη τόνισε: «Υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές για αστυνομικούς».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξηγώντας τη θέση του είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Ο αστυνομικός αυτός, ο συνάδελφος εντός εισαγωγικών, είναι υπαρχηφύλακας, είναι σε μία υπηρεσία η οποία έχει συσταθεί μόνο και μόνο για να πιάνει ληστές και έχει χάσει 2 νεαρά παιδιά από καταδίωξη ληστών. Τι μπορώ να πω;».

«Είμαι τόσο εξοργισμένος, είμαι τόσο αηδιασμένος, είμαι τόσο νευριασμένος» προσέθεσε εξηγώντας πως η κίνηση αυτή του αστυνομικού διαλύει τα πάντα, την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την αστυνομία.

«Θα περάσει όμορφα στη φυλακή, γιατί υπάρχουν άγραφοι νόμοι στις φυλακές. Ίσως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μέσα στη δημοκρατία μας, δυστυχώς όμως παγκοσμίως υπάρχουν για τους παιδεραστές και για τους ληστές αστυνομικούς» σημείωσε και δήλωσε, ωστόσο κατά τέτοιων πράξεων, όμως, όπως είπε, δυστυχώς έτσι γίνεται.

«Πόσο να εκραγώ με έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό του όπλο και φοράει τη στολή που φοράω εγώ και έχει κάνει 10 ληστείες;» διερωτήθηκε ο Συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας και επανέλαβε πως η τακτική αυτή που ακολουθείται στις φυλακές είναι γεγονός. «Για οποιονδήποτε βρώμικο και βρωμιάρη αστυνομικό μπαίνει στη φυλακή έχουμε επεισόδια, βιασμών και ξυλοδαρμών, τα κατακρίνουμε αλλά δυστυχώς συμβαίνει» δήλωσε.

«Όταν είσαι όμορφος και είσαι και αστυνομικός και πας φυλακή, περνάς ωραία… Θα περάσει πάρα πολύ ωραία στη φυλακή» είχε πει νωρίτερα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Έχω πει ότι για μένα ένας αστυνομικός, όταν κλέβει μια τσίχλα πρέπει να τρώει ισόβια. Δεν μετράει το ποσό, μετράει η πράξη. Είναι αδιανόητο ένας αστυνομικός να κάνει έστω και την παραμικρή παράνομη πράξη», δήλωσε.

«Δεν μπορεί να αμαυρώνει 57.000 συναδέλφους του. Δεν μπορώ να ακούω ότι αστυνομικός είναι ληστής. Δεν μπορεί να φοράει τη στολή, να παίρνει το υπηρεσιακό όπλο και να κάνει ληστείες σε περιπτεράδες» σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.