Νυχτερινή πρόκληση από τους Τούρκους: Έστειλαν UAV για υπερπτήση σε ελληνικό νησί

Την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά έχουν εξαφανιστεί μετά την απόφαση του ΓΕΕΘΑ να θέσει σε κατάσταση ετοιμότητας την ελληνική αεράμυνα, το τουρκικό καθεστώς στέλνει στο Αιγαίο για παραβιάσεις τον πιο εύκολο στόχο, τα τουρκικά UAV’S.

Μάλιστα, μία εβδομάδα μετά το νυχτερινό μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο, οι Τούρκοι φρόντισαν να μας υπενθυμίσουν πόσο θρασύδειλοι είναι, στέλνοντας μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάξει στις 20:32 πάνω από το νησάκι Γλάρος, στα 19.000 πόδια.

Η ελληνική αεράμυνα έβαλε το τουρκικό UAV στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή, ενώ η Πολεμική Αεροπορία παραμένει σε ετοιμότητα για να αντιδράσει απέναντι σε κάθε κίνηση της γείτονος. Θυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, τρί τουρκικά UAV’S προχώρησαν σε οχτώ παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Όσο για τα τουρκικά μαχητικά, από την περασμένη Πέμπτη (28/04), οι Τούρκοι δεν τα στέλνουν στο Αιγαίο, γνωρίζοντας ότι κάθε στιγμή θα είναι υποψήφιοι στόχοι για κατάρρευση. Για το λόγο αυτό άρχισαν να στέλνουν για τις ανόητες παραβιάσεις τον πιο εύκολο στόχο, τα τουρκικά UAV.

Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι δοκιμάζουν πλέον και τα όρια υπομονής των στελεχών της αεράμυνας, μιας και το σύνολο των αντιαεροπορικών συστημάτων είναι ενεργοποιημένο στο πλαίσιο έκτακτης άσκησης που εξήγγειλε το ΓΕΕΘΑ, αναζητώντας μια αφορμή για να ξεσπάσει ακόμα και «θερμό» επεισόδιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.