Ο 59χρονος ξυλουργός που έσωσε τρεις ζωές στη Μάνδρα

Μπροστά σε μια ανείπωτη τραγωδία αποφάσισε να μην σταθεί ως απλός παρατηρητής στο εφιαλτικό σενάριο που εκτυλισσόταν μπροστά στα μάτια του. Ο 59χρονος ξυλουργός Αριστοτέλης Πέππας, που μίλησε στο in.gr, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια όταν ήρθε αντιμέτωπος με καταστροφικές πλημμύρες που απείλησαν ζωές κατοίκων της Μάνδρας. Έσωσε τρεις ηλικιωμένες μέσα στην τραγωδία της θεομηνίας που πρωταγωνιστεί τα τελευταία 24ωρα στα μέσα ενημέρωσης.

Ξεκίνησε από το σπίτι του για να πάει στη δουλειά, γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι η ημέρα εκείνη ήταν πολύ διαφορετική από τις άλλες: Σπίτια παραδομένα στα ορμητικά νερά, κάτοικοι σε αδιέξοδο μέσα στις λάσπες και όλη η περιοχή να δίνει την εικόνα της καταστροφής.

Δεν άργησε να ακούσει φωνές, κραυγές απελπισίας και εκκλήσεις για βοήθεια. Αφότου περπάτησε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, ο κ. Πέππας είδε την πεθερά του να παλεύει με τα λασπόνερα ενώ το σπίτι της απειλούνταν φανερά από την φονική πλημμύρα.

Ο 59χρονος κατάφερε να διασώσει την πεθερά του, σηκώνοντάς την από ενάμιση μέτρο νερό και σκεπάζοντάς την στην πορεία με κουβέρτα.

Ο ρόλος, ωστόσο, που κλήθηκε να παίξει αργότερα ήταν ακόμη πιο απαιτητικός αφού ανέσυρε ηλικιωμένη γειτόνισσά του από το νερό, την οποία βρήκε λιπόθυμη και που δεν είχε ούτε τη δύναμη να φωνάξει για βοήθεια. Βρισκόταν στο νερό, σε άσχημη φυσική και ψυχολογική κατάσταση, αργότερα όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά διασώθηκε.

Σε άλλη μια δύσκολη στιγμή βρέθηκε ο κ. Πέππας όταν γλίτωσε τρίτη ηλικιωμένη που είχε παρασυρθεί από το νερό. Έτρεμε από την αγωνία της όταν την έβγαλε από τις λάσπες. Την μετέφερε σε ασφαλές σημείο και αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

«Οποιοσδήποτε στη θέση μου θα δρούσε με αυτόν τον τρόπο» δηλώνει ο ξυλουργός, ο οποίος δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το μέγεθος του δράματος και εκφράζει φόβους για αύξηση του αριθμού των αγνοουμένων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.