«Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα»: Παρουσιάζεται το βιβλίο στο Free Thinking Zone

Στο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone», Σκουφά 64, πραγματοποιείται την Τρίτη 28 Μαΐου, στις 19.30, η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κόσμος καίγεται. Αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα», των Πέτρου Κόκκαλη και Ξενοφώντα Κοντιάδη.

Ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και ευρωβουλευτής των Πρασίνων, θα μιλήσει για σημασία της ύπαρξης ενός τέτοιου βιβλίου στα ελληνικά, στο οποίο καταγράφονται όσα διακυβεύονται στις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο ίδιος συμμέτοχος και διαμορφωτής της πράσινης συμφωνίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αναφέρει ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αναχαίτιση της πράσινης συμφωνίας από ακροδεξιές δυνάμεις που με φανατισμό και λαϊκισμό δημιουργούν τριγμούς στη διατήρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος σε όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Οι συνεχείς κρίσεις που βιώνουν οι πολίτες της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των τελευταίων 40 ετών, που έχουν οδηγήσει σε μία έκλυτη χρήση των πόρων η οποία με έναν κανιβαλιστικό τρόπο κατατρώει τα πλανητικά όρια αλλά και τα όρια της κοινωνικής συνοχής», αναφέρει ο κ. Κόκκαλης, δηλώνοντας ότι «θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναγνωρίσουμε προς τους νέους και τους πιο ευάλωτους ότι έχουμε ευθύνη απέναντί τους. Για αυτό ο μόνος δρόμος είναι μια τεράστια, ριζοσπαστική, εφικτή και ρεαλιστική αλλαγή του συστήματος».

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χρηστακάκη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.