Το γυναικείο μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που από το πρωί της Πέμπτης (8.10.26) βρίσκεται στη Χαλκιδική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Μονή συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτη Σχοινά και τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα. Στο Ιερό Κοινόβιο τον υποδέχθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Γιώργος.
Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, Γέροντας Ελισσαίος, ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε επίσης η Καθηγουμένη του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Γερόντισσα Νικοδήμη, μαζί με τις μοναχές της Μονής.




Η επίσκεψη στην Ορμύλια ήταν ο πρώτος σταθμός της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική, πριν από το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψής του στην Αρναία και στις Σκουριές.
Πηγή: newsit.gr































