Ο Βασίλης Πέππας νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ο αρεοπαγίτης κ. Βασίλης Πέππας είναι ο νέος -43ος- πρόεδρος του Αρείου Πάγου ∙ ανεδείχθη από το υπουργικό συμβούλιο στη θέση που χήρευε από τις 30 Ιουνίου, μετά την αποχώρηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.

Ο κ. Πέππας, ο οποίος έχει προοπτική διετούς θητείας ως τον Ιούνιο του 2019, επελέγη από το υπουργικό συμβούλιο ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, και αφού κέρδισε τη μάχη των εντυπώσεων στην ακρόαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατά την οποία συγκέντρωσε 16 ψήφους -με πρώτο τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κράνη, οποίος έλαβε 17.

Τα προγνωστικά τελικά δεν διαψεύσθηκαν, καθώς το όνομα του κ. Πέππα είχε ακουστεί ως σοβαρή εναλλακτική απέναντι σε προτάσεις για αντιπροέδρους του ανώτατου δικαστηρίου, επί των οποίων δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία.

Η επιλογή του έγινε με βουτιά στην επετηρίδα, ανάλογη της οποίας είναι μόνον εκείνη που είχε κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανάδειξη του Βασιλείου Κόκκινου, το 1990. Ο κ. Πέππας πληροί τη μοναδική προϋπόθεση που του ετίθετο, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τον θώκο, να έχει δηλαδή συμπληρώσει τετραετία ως αρεοπαγίτης. Και τη συμπλήρωσε στις αρχές Αυγούστου.

Ο νέος πρόεδρος χαίρει ευρύτατης εκτίμησης από το δικαστικό σώμα και αναμένεται, λόγω ιδιοσυγκρασίας, να κινηθεί σε χαμηλότερους τόνους από αυτούς που χαρακτήρισαν τη θητεία της κυρίας Θάνου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.