Οδηγός για τα ψώνια στα καταστήματα με sms στο 13032

Αναλυτικό οδηγό για τα καταστήματα που θα ανοίξουν μόνο με ραντεβού από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, αλλά και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις (μετακίνηση από δήμο σε δήμο), έδωσε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Οπως εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης, από σήμερα, Σάββατο, 3 Απριλίου, ισχύουν τα εξής για τις μετακινήσεις:

Με τον κωδικό 6 στο 13033 κάθε πολίτης, παρά το lockdown, μπορεί να πάει σε άλλο δήμο για άθληση. Το μέτρο ισχύει για άθληση έως τρία άτομα σε κάθε παρέα ή για μία οικογένεια
Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, όπως και η μετακίνηση εντός του δήμου, ισχύει από τις 05:00 έως τις 21:00, καθώς από τις 21:00 τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο κ. Σταμπουλίδης αναφέρθηκε και στις αλλαγές στα ψώνια μας στα καταστήματα που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, όταν και θα ανοίξει το λιανεμπόριο (εκτός από Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη μετά την εισήγηση των λοιμωξιολόγων).

Η μετακίνηση με τον κωδικό 2 ισχύει στο 13033 ισχύει μόνο εντός δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

SMS στο 13032 στέλνουμε μόνο μία φορά το 24ωρο γιατί υπάρχει «κόφτης». Πρέπει πρώτα να κλείσουμε ραντεβού με το κατάστημα και μετά να στείλουμε μήνυμα για να κάνουμε τα ψώνια μας μέσα σε διάστημα τριών ωρών από το μήνυμα που θα στείλουμε και μπορούμε να μεταβούμε από δήμο σε δήμο για τα ψώνια μας, από τη Δευτέρα, που ανοίγουν τα καταστήματα.

Ποια καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα, 5 Απριλίου
Τα καταστήματα που ανοίγουν από τις 5 Απριλίου είναι τα εξής:
τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής καταστήματα:
shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
outlets
εμπορικά κέντρα
εκπτωτικά χωριά
Για τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνει επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Τι είπε για εστίαση, selft test και τουρίστες

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, αναφέρθηκε και στους Ισραηλινούς τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τα selft test και την εστίαση. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία λειτουργούν και οι τουρίστες μπορούν κατά τη βόλτα τους να παίρνουν έναν καφέ με take away. Τόνισε ότι τα self test θα γίνονται στους εργαζομένους του λιανεμπορίου και είπε ότι η εστίαση θα ανοίξει πιθανότατα μετά το Πάσχα, όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, 2 Απριλίου, στη Βουλή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.