Οι μαθητές του 10ου Γυμνασίου Βόλου για την ευαλωτότητα των προσφύγων και την παιδική προστασία

Στο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τίτλο  «Ευαλωτότητα Μεταναστών/Προσφύγων & Παιδική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, στις 5 & 6 Απριλίου στον Βόλο συμμετείχε το 10 Γυμνάσιο Βόλου.

Το Συνέδριο  συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Διεθνής Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Α21.

Βασικός σκοπός του ήταν να υπογραμμίσει τη σημασία της παιδικής προστασίας, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της εμπορίας ανθρώπων και να αναδείξει τον καταλυτικό ρόλο της ευρύτερης σχολικής κοινότητας της οποίας η εμπλοκή και ενδυνάμωση μπορεί να εξασφαλίσει προοπτικές συμπερίληψης και αποτελεσματικής προστασίας.

Η θεματολογία του συνεδρίου έδωσε το έναυσμα στους μαθητές του σχολείου, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις, να διατυπώσουν προτάσεις και λύσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είναι ευθύνη όλων μας -μικρών και μεγάλων με ανοιχτό και δημιουργικό πνεύμα- να ενισχύσουμε τη συμπερίληψη σε μία κοινωνία πληρότητας και διαλόγου, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις, ούτως ώστε να ανοίγουν καθημερινά νέοι ορίζοντες για τις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας και τις κοινότητές τους.

Με κείμενα, μικρές ιστορίες και ποιήματά τους συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες από τις τρεις τάξεις του 10ου Γυμνασίου με αλφαβητική σειρά: Ιωάννου Ευανθία, Ιωάννου Μαρία, Κυρίτσης Δημήτρης, Μποζίκη Βανέσα, Παπαθανασίου Αφροδίτη, Σαρακατσάνου Αναστασία, Τακτικού Ιωάννα & Τσάκαλου Μαρία.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Γυμνασίου Βόλου με ανακοίνωσή τους ευχαριστών θερμά τον κ. Κώστα Μάγο, αναπληρωτή καθηγητή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης στο  Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την κ. Μαρία Παπαθανασίου, Ψυχολόγο – Εκπαιδευτικό της Γενικής Γραμματείας Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για την εξαιρετική διοργάνωση, την πρόσκληση και το βήμα που έδωσαν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.