Οικονόμου για 3η δόση: Ανεμβολίαστοι όσοι δεν την έχουν κάνει έως τις 31/01

Μια ημέρα μετά την απόφαση για την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για τον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με την άφιξη των έξι Rafale στην χώρα μας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το αφορολόγητο επίδομα στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Όσον αφορά στην πανδημία είπε ότι παρατηρείται σταδιακή εκτόνωση αλλά θα πρέπει αν συνυπολογίσει κανείς ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί φορείς αλλά και πίεση στο ΕΣΥ σε απλές κλίνες από την Όμικρον και σε κλίνες ΜΕΘ από την μετάλλαξη Δέλτα.

Επανέλαβε επίσης ότι παρατείνονται για μια εβδομάδα τα μέτρα και πως σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για την 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους.

Τόνισε επίσης με έμφαση ότι από την 1η Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όσοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν περάσει 7 μήνες από την δεύτερη δόση.

Για το θέμα της άδειας ειδικού σκοπού και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι θα γίνει ό,τι προβλέπεται από την νομοθεσία όπως ήταν σε ισχύ.

Για την αύξηση του επιτοκίου στο δεκαετές ομόλογο είπε ότι στις συνθήκες που επικρατούν το επιτόκιο που πετύχαμε κρίνεται ικανοποιητικό.

«Η κυβέρνηση δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση με κανέναν για ένα γεγονός που κάνει τους Έλληνες να αισθάνονται ασφαλέστεροι και υπερήφανοι. Είμασταν όλοι εκεί αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε εκπρόσωπο. Εμείς δεν θα μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση με όσους αισθάνονται μικροψυχία ή μεμψιμοιρία», είπε απαντώντας στην ερώτηση για την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για τα Rafale.

Για την ταλαιπωρία που υπέστη η 24χρονη προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστικές εξετάσεις τόνισε ότι αυτή είναι μια ανοιχτή υπόθεση και πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις.

«Η ενεργειακή κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και όλες οι κυβερνήσεις ψάχνουν λύσεις. Όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο θα αναζητά και θα βρίσκει τρόπους για την στήριξη των νοικοκυριών», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για την 4η δόση στον ευρύτερο πληθυσμό.

Όσον αφορά στην στήριξη επιχειρήσεων που έχουν υποστεί τις συνέπειες της πανδημίας τόνισε ότι υπάρχει ένα πλαίσιο για επιχειρηματικούς κλάδους που έχουν επίπτωση οι περιορισμοί και αξιολογούνται τα δεδομένα. Αν αποφασιστεί και χρειαστεί κάτι παραπάνω εδώ είμαστε να το δούμε.

Για τους 870.000 δικαιούχους της 3ης δόσης που δεν την έχουν κάνει αλλά και για τον μεγάλο αριθμό θανάτων καθημερινά είπε: «Μας προβληματίζει ότι υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν κάνει την 3η δόση. Αυτή, απέναντι στην Όμικρον δίνει ικανοποιητική κάλυψη απέναντι σε βαριά συμπτώματα. Από εκεί και πέρα προφανώς και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί και η κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους ειδικούς. Συνδέεται με τον αριθμό των ανεμβολίαστων με τον χρόνο που φτάνουν στα νοσοκομεία. Όλα αυτά είναι παράγοντες στο να έχουμε αυτού του μεγέθους τις απώλειες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.