«Ολοι μαζί ρε, ορμάτε» – Aποκαλυπτικοί διάλογοι του υποκινητή στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους που κατέγραψε ο υπερ-κοριός της Αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ενώ ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση ενός 22χρονου για τα επεισόδια. Οι Αρχές κατέγραψαν τις εντολές που έδινε ο υποκινητής των επεισοδίων, αλλά και τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι αρχικά οι χούλιγκαν πίστευαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει άγρια όχι έναν, αλλά δυο αστυνομικούς. «Όλοι μαζί ρε… Ορμάτε ρε..» ήταν το σύνθημα του υποκινητή, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις.

Χαρακτηριστικά η συνομιλία που αποκαλύφθηκε αναφέρει:

Α. Έλα που είσαι;
Β. Έλα. Σε ταξί προς τα Εξάρχεια θες να βρεθούμε εκεί;
Α. Έλα τη κάνω και εγώ. Ο …. έχει μπει σε ένα σπίτι.
Β. Ωραία έλα Εξάρχεια
Α. Από Συγγρού είναι όλα ανοιχτά όλα καλά.
Β. Πού Εξάρχεια; Ταράτσα;Όπως φαίνεται όμως, την ώρα του ξυλοδαρμού επικράτησε πανζουρλισμός και πανδαιμόνιο με τον δολοφονικό όχλο και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που αρχικά οι χούλιγκαν πίστεψαν ότι είχαν ξυλοκοπήσει δύο αστυνομικούς αντί για έναν.

Β. Πρέπει τον έναν να τον σκοτώσαμε
Α. Όντως;
Β. Ναι μάλλον τον σκοτώσαμε τον έναν
Α. Φύγε φύγε
Β. Πιάσαμε δυο, πρέπει να τους σκοτώσαμε, ο ένας ανάσαινε

Νέα προφυλάκιση ενός 22χρονου για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Σε μια ακόμα προφυλάκιση προχώρισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτης 9 Μαρτίου. Ο 22χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Είχε συλληφθεί, όταν μετά τα επεισόδια πήγε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης για να δηλώσει ότι έχασε το πορτοφόλι του, το οποίο αστυνομικοί είχαν βρει νωρίτερα στο σημείο της επίθεσης που δέχτηκε ο αστυνομικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 22χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση κατά του αστυνομικού.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, που απολογήθηκαν την Κυριακή 14 Μαρτίου. Μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο, προφυλακιστέος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κρίθηκε ο 30χρονος Ελληνοϊρακινός, που θεωρείται ως βασικός κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό του 28χρονου ειδικού φρουρού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.