Ώρες αγωνίας για την 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ

Ώρες αγωνίας για την 17χρονη μαθήτρια, η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου καθώς υπέστη ανακοπή από αλλεργικό σοκ.

Οι γονείς της 17χρονης ειδοποιήθηκαν αμέσως για την κρισιμότητα της υγείας του παιδιού τους και έφτασαν στο Ηράκλειο το απόγευμα της Κυριακής με πτήση από Αθήνα.

Η κατάσταση του κοριτσιού κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη. Οι γιατροί στο Βενιζέλειο μέσα σε 10 λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι, το οποίο ήταν αλλεργικό στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Σε ανακοίνωση του Διοικητή του Νοσοκομείου αναφέρεται ότι: «Σήμερα Κυριακή 10-12-2023 διακομίστηκε στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου μας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία Ιατρού, ανήλικη 17 ετών σε καρδιακή ανακοπή (ασυστολία). Διασωληνώθηκε και μετά από 10 λεπτά εξειδικευμένης αναζωογόνησης ανέκτησε καρδιακό ρυθμό. Η αρτηριακή πίεση υποστηρίχθηκε με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου για σταθεροποίηση και νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη».

Το χρονικό της υπόθεσης
Η 17χρονη φέρεται να κατανάλωσε κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βούτυρο. Εκδήλωσε αλλεργική αντίδραση και, καθώς ήξερε ότι ήταν αλλεργική, είχε μαζί της ένεση αδρεναλίνης, την οποία, όπως πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές, έκανε στον εαυτό της.

Ωστόσο, η 17χρονη υπέστη ανακοπή και παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να βοηθηθεί. Της τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί την επανέφεραν, ενώ η κλήση για τη μεταφορά της έγινε στις 11:15 π.μ.

Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν. Το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ, όπου οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν.

Η 17χρονη μαθήτρια είχε έρθει στην Κρήτη και διέμενε σε ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα μαζί με συμμαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Περιστερίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.