Οργή για την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ σχετικά με τους υπαλλήλους που απουσιάζουν λόγω κακοκαιρίας

Να ανακαλέσει τη σημερινή εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά με τους υπαλλήλους που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, λόγω κακοκαιρίας, ζητά ο Κώστας Ζαχαριάδης από τον Μάκη Βορίδη.

Όπως αναφέρει: “Η κακοκαιρία πλήττει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Αττική παρουσιάζονται ήδη έντονα προβλήματα με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά, κεντρικές λεωφόρους να έχουν κλείσει και την κυκλοφορία στην Αττική οδό και άλλους κεντρικούς δρόμους να καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διατήρηση ενδεχομένως και όξυνση των φαινόμενων για αύριο τουλάχιστον στην Αττική.

Κύριε Υπουργέ, κύριε Βορίδη, σας καλώ στο όνομα της κοινής λογικής να ανακαλέσετε άμεσα την εγκύκλιο που εκδώσατε σήμερα.

Άραγε με ποιο τρόπο θα δικαιολογήσει την απουσία του ένας υπάλληλος ο οποίος μένει στα βόρεια προάστια και θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να προσεγγίσει το κέντρο της Αθήνας; Τι θα συμβεί σε άλλες πιο επιβαρυμένες περιοχές της χώρας; Ποια στενόμυαλη γραφειοκρατική αντίληψη ωθεί τους υπάλληλους είτε να χρησιμοποιήσουν την κανονική άδειά τους για την δικαιολόγηση της απουσίας τους; (Εκτός και αν οι υπάλληλοι χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ σε υφέρπουσα ενδοκυβερνητική διαμάχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας).

Επιτέλους τα «Επιτελικά» Στελέχη της κυβέρνησης δεν μπορούν έστω για μια φορά να εμφανιστούν προετοιμασμένα και να επιδείξουν την αυτονόητη ευελιξία και ενσυναίσθηση που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις;

Με την ΔΙΔΑΔ/Φ.69/196/οικ.1107/24.1.2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπονται τα ακόλουθα: «Ωστόσο, δεδομένου ότι αφενός στην οικεία νομοθεσία δεν περιλαμβάνονται διατάξεις για χορήγηση ειδικής άδειας λόγω αδυναμίας προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους που οφείλεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αφετέρου δεν έχει εκδοθεί από τους αρμόδιους φορείς για την πολιτική προστασία απόφαση για την αναστολή, ολικώς ή μερικώς, της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι που δεν δύνανται λόγω της φύσης των καθηκόντων τους να παρέχουν εργασία εξ αποστάσεως, θα πρέπει να δικαιολογήσουν την ενδεχόμενη απουσία τους από την εργασία με άδεια που θα χορηγηθεί με βάση τις κείμενες για κάθε κατηγορία προσωπικού διατάξεις»…”.

Διαβάστε εδώ τι αναφέρει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.