Οργή ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση περιορίζεται σε τελεσίγραφα, ενώ οι ΜΕΘ γονατίζουν

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Από τελεσίγραφο σε τελεσίγραφο πάει η επιστράτευση ιδιωτών, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, την ώρα που η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι και σήμερα απελπιστική.

«Όταν γιατροί μετακινούνται από νοσοκομεία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην ΑΤΤΙΚΗ 800 χιλιόμετρα μακριά για να καλύψουν ανάγκες, την ώρα που χάνονται ζωές εκτός ΜΕΘ, ο Κος Κικίλιας δεν τολμάει να επιστρατεύει τον ιδιωτικό τομέα», καταγγέλλει ο κ. Γιαννάκος.
Δεκάδες περιστατικά και σήμερα εκτός ΜΕΘ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σκιαγραφεί τη δραματική κατάσταση του ΕΣΥ, αναφέροντας ότι πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Άλλοι περιμένουν ημέρες να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ, καθώς όταν αδειάζει ένα κρεβάτι πάνω από 50 διασωληνωμένοι περιμένουν στη λίστα.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνα:

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με 160 ασθενείς κοροναϊού, δεν υπάρχει διαθέσει κλίνη ΜΕΘ-Covid.
Στο Αλεξάνδρας γέμισε η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία με διασωληνωμένα περιστατικά κορoναϊού και περιμένουν το ΕΚΑΒ να τους παραλάβει.
Στο Σισμανόγλειο οι διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν όσοι τα καταφέρουν τη λειτουργία της αίθουσας ανάνηψης ως ΜΕΘ.

Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ νοσηλεύονται στα περισσότερα νοσοκομεία.

Γεννηματάς: 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Τζάνειο: 6
Νίκαια: 10

Τέλος, γεμάτες είναι οι ΜΕΘ-Covid σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και «δεν φτάνουν», όπως τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ γεμάτη
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ γεμάτη
ΚΑΤ μία κενή κλίνη
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ γεμάτη
ΕΡΥΘΡΟΣ γεμάτη
ΕΛΠΙΣ γεμάτη
ΝΙΜΙΤΣ γεμάτη
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ δύο κενές
ΣΩΤΗΡΙΑ δύο κενές,
ΕΡΥΘΡΟΣ γεμάτη
ΤΖΑΝΕΙΟ γεμάτη
ΑΤΤΙΚΟ γεμάτη
ΘΡΙΑΣΙΟ γεμάτη
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ γεμάτη

«Είναι λοιπόν ουτοπικό να μιλάμε για διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ», καταλήγει με νόημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.