Π. Χρηστίδης: Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα

«Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα», αλλά για «να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με άλλα κόμματα, ο κ. Χρηστίδης σημείωσε ότι «η χώρα χρειάζεται ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες» και ότι «θα έπρεπε εδώ και πάρα πολύ καιρό να έχει διαμορφωθεί μια κυβέρνηση, η οποία δεν θα είναι ανίσχυρη για να πραγματοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, όπως είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Αντιθέτως, πρόσθεσε, «θα έπρεπε η χώρα να έχει μια κυβέρνηση με ευρύτατη πλειοψηφία, η οποία θα μπορέσει να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές και κυρίως σε μια ουσιαστική διαπραγμάτευση του προγράμματος με τους εταίρους μας. «Αυτό δεν έγινε γιατί το μόνο που ενδιέφερε στην αρχή τον κ. Σαμαρά και στη συνέχεια τον κ. Τσίπρα ήταν πώς θα γίνουν πρωθυπουργοί» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Επομένως εμείς δεν πιστεύουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις. Δεν είμαστε εδώ για να γίνουμε συμπλήρωμα. Θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και την προοδευτική μας πρόταση θα την καταθέσουμε στον ελληνικό λαό για να πάρουμε μεγάλη έγκριση. Δεν ερχόμαστε εδώ για να γίνουμε συγκυβερνήτες κάποιου. Ερχόμαστε για να γίνουμε ένα κόμμα το οποίο αποκτά και πάλι τη θέση που αξίζει στο πολιτικό σύστημα και τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Χρηστίδης δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθώς, όπως είπε, «τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών αλλά και το κλίμα που παίρνουμε στη Χαριλάου Τρικούπη αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που συναποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πολύ θετικό».

Εκτίμησε τέλος πως θα υπάρξει «πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από μία πρόταση που θα βγάλει επιτέλους τη χώρα από την κρίση και θα βγάλει τον ελληνικό λαό από αυτό το ψευδεπίγραφο δίλημμα ανάμεσα στη δήθεν αριστερά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη δήθεν δεξιά της Νέας Δημοκρατίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.